CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Şimdi CHP ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, geliyor yakasına bir rozet takıyor" sözlerine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadın haklarına inanmayan sen, bunu sadece oy almak için bir iş gibi görürsün" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü sözlerine yanıt verdi.

“KADIN HAKLARINA İNANMAYAN SEN, BUNU SADECE OY ALMAK İÇİN BİR İŞ GİBİ GÖRÜRSÜN”

Erdoğan’ın “İşte şimdi CHP ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, geliyor yakasına bir rozet takıyor. ‘Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz’ buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna” sözlerine, Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından şöyle cevap verdi:

* “Ah Erdoğan ah… Kafandaki tilkiler kaçınılmaz olarak diline vuruyor. Kadınlara ‘tane’ mi dersin, ‘birkaç başörtülü’ mü dersin, ‘konu mankeni’ mi dersin, ‘sembolik’ mi dersin. Neler neler dersin… Kadın haklarına inanmayan sen, bunu sadece oy almak için bir iş gibi görürsün.

* Diline de vurur işte böyle. Çünkü sen busun. Muhafazakar genç kadınlara sesleniyorum. Siz ‘tane’ değisiniz. ‘İş’ değilsiniz. ‘Konu mankeni’ değilsiniz. ‘Sembolik’ değilsiniz.

* Hepiniz bireysiniz ve kazanımlarınız sizin başarınızdır. Bu kazanımları size kimse vermedi, bahşetmedi; siz aldınız. Bay Kemal de her zaman bu konuda haddini bilir ve bilecektir.”

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı’nda AKP Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen, ‘Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı’ programına katıldı. Burada bir konuşma yapan Erdoğan, “Yıllarca sadece sorunlarıyla, istismarlarıyla, dramlarıyla, mağduriyetleriyle gündeme gelen kadınlarımızı ülkemizin beşeri sermayesinin ana unsuru haline dönüştürdük” ifadelerini kullandı.

“BATIL DAVA İÇİN KADINLARI YOK EDİYORLAR”

Mersin’in Mezitli ilçesindeki polisevi saldırısına ilişkin konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

* “İşte dün Mersin’de yaşanan hadiseyi gördük. 2 terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum parlamentoda olan parti. Adı parti; ama dikkat edin terörist olarak kullandığı 2 kadın. Bu 2 kadın kendilerini patlatıyor ve Mersin’de bunlar ölüyor. Bu ne vicdan? Bu nasıl bir anlayış? Nasıl bir beyin yıkama ameliyesi yaptınız ki bu 2 kadın kendilerini batıl davanız için feda etti? Üstelik de polisevimizi imha etmeye çalışırken.

* Bunlar hangi yüzle bu milletin karşısına çıkıp kendilerini anlatacak? Hangi yüzle bunlar, ‘Biz Türk siyasi hayatında varız, biz demokratız, biz özgürlükçüyüz’ diyecekler. Hangi yüzle? İşte burada ben kadın kollarımıza sesleniyorum. Bugüne kadar yüzlerce kadın, bu batıl bir terör davası için kendilerini ne yaptı? Yok etti. Biz kadınlarımızla millete hizmet etmenin gayreti içerisindeyiz. Dağ, taş, kar, kış demeden bunu yapıyoruz. Bunlar ise maalesef bu batıl dava için insanlarını yok ediyor. Kadınlarını yok ediyor.”

“KADINI YOK SAYMAK İNSANLIĞIN YARISINDAN VAZGEÇMEK DEMEKTİR”

Erdoğan, şunları söyledi:

* “Öyle ki bugün yükseköğrenimde çağ nüfusuna göre kızlarımızın okullaşma oranı, yüzde 49 iken erkeklerde bu oran, yüzde 40’da kalıyor. Ekonomiden sağlığa pek çok alanda, istihdamda kadın oranı yüzde 50’nin üzerine çıkmıştır. Sadece bu tablo dahi tek başına yıllarca çeşitli bahanelerle okuldan, eğitimden, hayatın pek çok alanından uzak tutulmaya çalışılan kadınlarımızın fırsat eşitliği temelinde ulaştığı yeri göstermeye yeterlidir.

İmamoğlu: İstanbul ya ihmal, israf, ihanet ya da icraat, hizmet, yatırım yolunda yürüyecek. İmamoğlu: İstanbul ya ihmal, israf, ihanet ya da icraat, hizmet, yatırım yolunda yürüyecek.

* Hep söylediğimiz gibi kadını yok saymak insanlığın yarısından vazgeçmek demektir. Ne diyor rahmetli Neşet Ertaş; ‘Kadın insan, erkek insanoğludur.’ Kadını yok saymak, aileden üretime kadar insanlığın geleceğini oluşturan alanların tamamının içini boşaltmak demektir. Kadını yok saymak, Rabbimizin ‘kadınlar ve erkekler’ diyerek beraberce muhatap aldığı insanlığın yaradılıştan gelen bütünlüğüne haşa karşı çıkmak demektir.”

“CHP NE YAPIYOR? SEMBOLİK OLARAK HER ZAMAN YAPTIĞI GİBİ İSTİSMAR”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçmişte kimi cehaletten, kimi yanlış kabullerden, kimi dış etkilerden kaynaklanan sebeplerle kadınların sıkıntılar çektiğini belirterek, şunları söyledi:

* “Sadece başörtüleri sebebiyle maalesef polis copları altında, üniversite kapılarında kızlarımızın analarıyla beraber inletildiği durumları herhalde yok sayamayız. Bunları bu ülke yaşadı, yaşadık. Kızlarımızın okul kapılarında neler çektiğini gayet iyi biliriz. Artık bu ülkenin hiçbir kurumunda başörtü sebebiyle kızlarımıza, kadınlarımıza zulmedilemez. O dönem bitti. Bunu biz başardık.

* Bu beşeri yanlışları, inancımıza ve kültürümüze mal etmek hem büyük bir haksızlık hem büyük bir bühtandır. İşte şimdi CHP ne yapıyor? Sembolik olarak her zaman yaptığı gibi istismar. Birkaç tane başörtülüyü nereden buluyorsa buluyor, geliyor yakasına bir rozet takıyor. ‘Bak işte biz sizden yanayız, sizinle beraberiz’ buradan ben o kardeşlerime de sesleniyorum. Gelmeyin bu oyuna. Sizin bu oyuna gelişiniz, bilesiniz ki bu işi bu ülkede hakkıyla yapanlara da saygısızlık olur.”

Türkiye’nin 85 milyon vatandaşının, kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla her bireyin gücüne, enerjisine, emeğine, gayretine ihtiyacı olduğunu belirten Erdoğan, “Milli mücadelede kucağında çocuğuyla cepheye malzeme taşıyan kadınımızdaki ruh ve bilinç neyse bugün evinde iş yerinde, hayatın farklı alanlarında, kendisi, ailesi, ülkesi, milleti için çalışan üreten kadınlarımızın gayreti de aynıdır. Esasen bizim ülkemize yaptığımız en büyük hizmetlerden biri kadınlarımızı destekleyerek, hayatın her alanında haklarını alabilmelerini sağlamak, onlara özgüven kazandırmak olmuştur. İşte biz bunu başardık” ifadelerini kullandı.

“MUHALEFET CEPHESİNDE EPEYCE BİR İSİM ZORUNLU EMEKLİLİĞE AYRILACAK”

Erdoğan, konuşmasında şunları söyledi:

* “Asgari ücretten memur ve emekli maaşına kadar tüm kesimlerin gelirlerini yılbaşında ciddi şekilde tekrar yükselterek enflasyonun yol açtığı refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız.

* Kendileri bu ülke ve millet için tuğla üstüne tuğla koymadığı, herhangi bir meselede çözüm teklifi getirmediği, geleceğe dönük herhangi bir program sunmadığı halde ellerini ovuşturarak iktidar bekleyenleri inşallah 2023’te bir kez daha milletçe hüsrana uğratacağız.

* Emin olun 2023’te biz ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz; ama muhalefet cephesinde epeyce bir isim zorunlu emekliliğe ayrılacak. Bildiğiniz gibi 20 yıl içerisinde çok emekliye ayrılanlar oldu. Şimdi devamı geliyor. Onlar da emekliye ayrılacak; ama biz çok çalışacağız. Biz çok çalışalım ki emekliler kervanı yol alsın.”