ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı açıklamada "soykırım" ifadesini kullandı. Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan, 24 Nisan’ın ardından bir açıklama yaptı.

Biden'ın 24 Nisan mesajının kendileri için "çok olumsuz bir süreç" olduğunu aktaran Erdoğan, "Bu yaklaşım bizi ciddi manada üzmüştür. Bunu gündeme getirmeden geçmemiz doğru değildir. Türkiye rastgele bir ülke değildir" demişti.

Biden, 1981 yılında yaptığı açıklamada aynı sözcüğe yer veren Ronald Reagan'dan bu yana "soykırım" terimini kullanan ilk ABD başkanı oldu.

ABD Kongresi'nin her iki kanadı da 2019 yılında 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanımlayan kararları kabul etmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden ile göreve gelmesinin ardından ilk yüz yüze görüşmesini Brüksel'deki NATO zirvesinde gerçekleştirdi.

Görüşme 90 dakika sürdü. Erdoğan, toplantının 'samimi ve yapıcı geçtiğini' aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk kamuoyunun beklediği açıklamayı yapmadı.

Ancak Erdoğan, gazetecilerin Biden'ın 1915 olayları ile ilgili 'soykırım' kelimesini kullanmasının görüşmede gündeme gelip gelmediği sorusuna;

"Hamdolsun hiç gündeme gelmedi" yanıtını verdi.

Şimdi bu nasıl bir yanıt. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Bidene bu konuda hesap sormalıydı.

1915 olayları Ermeni Soykırımı değildir. Ermeni Militanların Osmanlı devletini yıkmak için yabancı güçlerle yaptığı eylemlerin sona erdirilmesidir. Teröre karşı bir devletin güvenliğini korumasıdır. O bir Ermeni Soykırımı olsa, bugün Türkiye’de Ermeni soyunda kimse yaşayamazdı. Bugün Türkiye’de ciddi anlamda Ermeni vatandaşımız vardır. Bundan Türk Milleti rahatsız değildir.

Bizim için Ülkesini seven, Ülkesine sahip çıkan soyu sopu ne olursa olsun kimliğinde T.C yazan herkes eşittir.

O Gün Ermenileri kullananlar bugün Kürt kardeşlerimizi kullanıyor.

Ama bu ülke içerisinde bulunan Kürt kardeşlerimiz genel olarak terör örgütüne karşıdır.

Buradan HDP yöneticilerine de seslenmek istiyorum.

Çıkıp, Terör örgütü PKK’yı kınayıp, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’nin birlik bütünlüğünü savunuyoruz. Terör örgütü PKK’yı lanetliyoruz” gibi bir çıkış yapsalar, siyasi duruşlarını daha da önemli bir noktaya taşıyacaklardır.

HDP bunu yapması durumunda, hakkında yapılan ‘Terör Partisi’ imasından da kurtulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde temsil edilen bu partinin Terörle ilgili iddiaları neden hiç cevaplamadığını da anlamış değilim.

Türkiye Cumhuriyeti’ni bölüp parçalamak için yabancı güçlerce desteklenen terör örgütü PKK ile ilgili yapılan iç ve dış operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristler için ileride ‘Soykırım’ iddiası ortaya atılırsa da kimse şaşırmasın.

Bu terör örgütlerini kurup, besleyen, silahlandıran devletler bu iddiaları ortaya atacaktır.

Bu devletlerin hangileri olduğu ortada.

Sanırım unutmadınız, İncirlik üssünden Kuzey Irak, Kuzey Suriye’ye çıkan ABD tankları dışarıda PKK’lı teröristlere silahlarını teslim edip, adını PYD koymuştu…

Türk Cumhuriyeti Devleti, 1915’ten bu yana tarihe ‘Ermeni Soykırımı’ olarak geçirilmek istenen Ermeni çetelere müdahaleyi kabul etmemiş ve tarihe yazdırmamıştır.

Bugün ABD Başkanı Biden ’in ‘Soykırım’ ifadesine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği cevap gerçekten dikkat çekici.

“Hamdolsun gündeme gelmedi”

Bir vatandaş olarak “Hamdolsun Cumhurbaşkanımız Biden ’in Soykırım ifadesini gündeme getirip hesap sordu” diyebilmeliydim.

Sonuç ortada…

Neden ABD’ye bu kadar mahkumuz.

Arka planda bilmediğimiz bir şeyler mi var?

Neden FETÖ terör örgütü lideri yıllardır getirilemiyor. ABD Bu terör örgütü liderini neden teslim etmiyor.

ABD’nin elinde Türkiye’yi bu kadar susturacak, bilgi ve belgeler mi var? Gibi sorular akla geliyor.

Neden ABD’ye bu kadar mahkumuz?

Bunu bir düşünelim?