Son zamanlarda ilginç rüyülar görüyorum...

Dün gece öyle bir rüya gördüm ki, çok ilginç... Beni çok düşündürdü...

Düşünürken, mantıklı bir düşünce ve sonuç olduğu fikrine vardım. Bu rüyamı anlattığım aile fertlerim çok mantıklı olduğunu söylediler..

Ben de bu rüyayı düşünürken, bunun bir fikir olabileceğini düşünerek bir köşe yazısı olarak kayda almak istedim.

Rüyam çok ilginç…

Düşündüğümde olmayacak bir fikir değil.

Çok mantıklı…

Biz gazeteciler, beynimiz, toplumun ve yaşam alanının her noktasıyla ilgilidir. Çünkü biz hayatımız boyunca her şeye dikkatlice bakıp, her gördüğümüzü irdeleyip haber yazmak için değerlendirme yapmışızdır.

Onun için bazı konular, bazen rüyalarımıza da girer.

Son günlerde- Ekrem İmamoğlu’na verilmeş bir ‘AHMAK’ cezası var… Bu ceza Ekrem İmamoğlu’nu  yüceltti. Daha da yüceltecek.

Şimdi İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu gerektiğinde görevden alabileceğini söylüyor.

Bugün yasal yollarla verilmiş cezalar kim ne derse desin çekilecektir. İmamoğlu’na verilen cezanın hukiki bir yanı var mı diye sorarsanız, bana göre yok. Daha ne kadar ağır sözler söyleyenler var milletin gözü önünde onlara birşey yok İmamoğlu’na var…

Bu İmamoğlu’nu savunduğumdan değil, kim olursa olsun, bu ceza ileride Türk Hukuk tarihinde konuşulacaktır.

Evet; Soylu İçişleri Bakanı… Yargı karar vermişse, zamanı geldiğinde Soylu, gereğini yapmakla görevli bir devlet makamında bulunmaktadır. Yani Bunu yapan Soylu değil İçişleri Bakanı’dır. Soylu değil de bir başkası da İçişleri Bakanı olsa hukuki süreç görevden alınması noktasına gelmişse İmamoğlu görevden uzaklaştırılacaktır.

İşte Rüyam’da tam bu noktada bazı bilgiler güzümün önüne geliyor.

Bir kulis bilgisi geliyor, kulağıma…

Efendim, AKP’nin üst düzey çekirdek kadrosu toplanmış, seçimlerle ilgili bir karar almak için fikir alışverişinde bulunuyorlar..

Toplantıya katılanlardan birisi Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a diyor ki; “ Sayın Başkanım siz bu ülkeye 20 yıldır hiç güç kaybetmeden hizmet ettiniz. Yaptığınız güzel eserleriniz var. Gelecekte bu güzelliklerle anılmanızı isteriz. Partimiz de sizin varlığınız ve yaptıklarınız la anılacaktır.  Bugün gelinen noktada bazı sıkıntılarımız olabilir. Seçimi kazanacağımızı düşünüyorum, ancak biraz riskli buluyorum. Sezçimi kazanmak için HDP’nin yanımızda olması gerekir. HDP bugün itibariyle kilit  parti. Yanımızda olmaz ise seçimi kaybederiz. HDP var veya yok, sizin adaylığınız sırasında Seçimi kaybetmemiz, 20  yıllık hizmetinize gölge düşürecektir. Gerekirse Siz Türk Halkı’nın Cumhuriyet Tarihi boyunca hiç bir lidere vermediği ardarda 20 yıllık, tek başına iktidar onurunu, seçimi kaybederek kaybetmeyin… Onun için seçim takvimi açıklandıktan sonra; diğer taraf adayını açıkladıktan sonra bizde adayımızı açıklayalım…”

Rüyamda diyorum ki; “Erdoğan aday olmayacak mı… Buna inanamıyorum.”

“Evet aday olmayacak.”

-Neden aday olmalacak. Adaylığını ekranlardan açıkladı.

-Ekranlardan açıklanmış olabilir, ama aday Seçim Kurulu’na başvuru ile netleşir.

-Peki AKP’nin adayı kım olacak. Kimin üzerinde duruluyor” deye soruyurum rüyamda…

Aldığım Cevap; Süleyman Soylu…

Bir başkası da diyor ki, Cumhuriyetin 100. Yılına Erdoğan Başkanlığı ile girmeli. 100. yıl için ne gerekiyorsa yapıp, seçimi kazanmalıyız. 100. Yıl, Ak Parti ve Recep Tayyip Erdoğan ile varolmalı... 100. yıla damgamızı vurmalıyız diyor...

Değerli okurlarım, bu bir Rüya; inanmayın …

Belli mi olur, bir bakarsınız Rüyalar gerçek de olur…

Rüyamda gördüğüm şu noktayı bende onaylıyorum. Recep Tayyip Erdoğan, beğeniriz beğenmeyiz 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyor. ÖNcesinde de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde hizemt etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde 20 yıl tek başına görev almış tek liderdir.

Bugün anket sonuçlarına baktığımızda yine partisi birinci parti durumunda. Bu durumda Muhalefet Partilerinin öncelikle CHP’nin kendisini iyi sorgulaması lazım.

Bu kadar iktidarda olan bir iktidar karşısında hala ikinci bir parti durumunda…

Ama mevcut sistemde; AKP –MHP Cumhur ittifakı yüzde 50’nin altında kalırsa iktidarı kaybedecektir.

Bu kayıp ta Recep Tayyip Erdoğan’ın 20 yıllık liderlik değerini biterecektir.

Millet getirdi Millet götürdü…

Ama kendisi; “Özürle, Sağlık sorunları nedeniyle aday olmayacağını” bildirmesis durumunda varlığı tarihe yazılacaktır…

Rüyamda konuşulanlar bunlar…

Tekrar ediyorum… Bunlar gerçek değil… Bir rüya…