Türkiye geçimi ve seçimi konuşurken, AKP’li Mahir Ünal’ın 100 yıl geriye giderek Cumhuriyetin Kuruluşu’nu eleştirmesi gündem oldu.

AK Parti Yönetimi ve Lideri Mahir Ünal’ın açıklamalarını benimsiyor mu, sözlerine sahip çıkıyor mu? Bu soruların karşılığı önemli.

Mahir Ünal’la ilgili bir işlem gerçekleştirilmiyorsa, parti yönetimi söylenenleri onaylamış sayılır.

Çünkü Mahir Ünal, partide herhangi birisi değil. Parti yönetiminde önemli bir görevde bulunuyor.

AK Parti Grup Başkanvekili...

AKP Grub Başkanvekili Mahir Ünal ne diyor; “Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” dedi.

Cumhuriyet; Mahir Ünal siz kimseniz(!) sizin lügatinizi, alfabenizi ve dilinizi ve düşünme setlerinizi yok etmiş olabilir ama; Türk Milleti’nin dilini, yolunu, alfabesini yaşam tarzını örnek hale getirmiş ve bugün Dünya’da örnek bir ülke ve Millet durumuna getirmiştir.

Bugün Asya ve Afrika Ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın bir çok ülkesinden insanlar Türkiye’ye gelmek istiyor. Türkiye’de yaşamak istiyor. Çünkü Cumhuriyet Türkiye’de Kadın-Erkek tüm insanların eşit bir şekilde yaşamasını sağlamıştır.

Mahir Ünal’ın yaptığı açıklama, AK Parti’de de eleştirilere neden oldu. Ancak Ak Parti’nin Cumhuriyet’in 100’üncü yılı yaklaşırken bunu konuşması partiye de zarar verecektir.

Ve Nitekim Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin haftalık grup toplantısında Mahir Ünal'ın Cumhuriyeti hedef alan sözlerine sert tepki göstermişti. İşte Bahçeli’nin sözleri: " Cumhuriyetin Türk kültürüne, Türk diline, düşünme setlerimize zarar verdiğini iddia edenler talihsiz, tarifsiz ve temelsiz bir yanlışın pençesindedir. Önyargıların hükmüyle, ideolojik katılıklarla Cumhuriyetin anlaşılması ve anlatılması mümkün değildir.

Bugünkü Türkçe’mizle düşünce oluşturamayacağımızı söylemek gerçekleri çarpıtmaktır, nesnel gelişmelere aykırıdır, dilimizi karalamaktır, nihayetinde özgüven eksikliğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 14 Ekim 1925’te İzmir’de yaptığı konuşmasında, Cumhuriyetin milletin kendi istek ve arzusu ile oluştuğunu söylemişti.

Hatta Samsun’dan Sadarete gönderdiği 22 Mayıs 1919 tarihli raporunda, “Millet, millî hakimiyet esasını ve Türk milliyetçiliğini kabul etmiştir. Bunun için çalışacaktır” demek suretiyle milli iradeye dayanarak milletin kaderini çizmişti." dedi.

Şimdi bu sözleri söyleyen Bahçeli’nin Mahir Ünal’ın AKP’de bulunması durumunda tavrının ne olacağı da merak konusu. Kulislerde, Bahçeli’nin Mahir Ünal’ın “AKP’den ihraç edilmesini isteyeceği” gibi konular konuşuluyor.

Bugün AKP’de yargı sistemi çalışmıyor olmalı. Bir çok kişi ile ilgili değişik noktalardan rüşvet, yolsuzluk iddiaları ortaya atılırken, bunlarla ilgili ne bir görevden alma ne istifa nede bir soruşturma yapılmıyor.

Devleti yönetenlerin bu konularda duyarsız kalması vatandaşın zihninde değişik düşünceler ve soru işaretleri oluşturuyor. Onun için Mahir Ünal’la ilgili de hukuki bir işlem yapılmayacağı ortada.

Çünkü; AKP’de herkesin sus pus olmasının ardından derin ilişkiler mi var ne?

Bunları zaman gösterecek...

Ama Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan son zamanlarda her şeye rağmen, puan toplamaya başladı. Böyle bir kaç konuda da hareket edebilirse bu alanda da destek görebilir.

Seçim yaklaşıyor... Her şey sandıkta çözülür... Tabi Sandıkta da bir sıkıntı yaşanmaz ise...

Cumhuriyetimizin 99. Yılı Kutlu Olsun. İyi ki Atatürk gibi bir Liderimiz olmuş. Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni bırakmış...