ABD ile Türkiye arasında geçmişten bu yana birlikte yapılan işler ve bugün gelinen nokta. Dönüp dolaşıp hep başa sarıyoruz.

Türkiye’de olsun ABD’de olsun iktidar değişti mi, Ortadoğu’da Oyunlar Yeniden Sahneye Konuluyor…

ABD ve Rusya’nın göz diktiği bir bölge ver Ortadoğu’da… Özellikle Irak toprakları hep hedef noktası olmuş ve Saddam’ın katledilmesinden sonra bu toprakları istedikleri gibi kullanıyorlar.

Çok eskiye gitmeden baktığımızda, Açılım Süreci olarak Türkiye’nin önüne koydukları ‘Böl-Parçala-Yönet politikası iktidara rağmen tutmadı. Olması gereken buydu.

Ardından Suriye’de oynanan oyun. Suriye devletini yok sayıp, Suriye’nin kuzeyinde ‘Güvenli Bölge’ adıyla yapılan operasyon…

Tabi ki bu planın başında olan Amerika ve birlikte olduğu arka planda duran Emperyalist güçler. Onların hedefinde Irak, Suriye ve İran petrol rezervleri ve Ermenistan devleti var.

Ellerindeki bölgesel güç ise destekledikleri terör örgütü PKK…

Şimdilerde PKK’nın yerine isim değişikliği yapıp, Suriye ve Irak’taki durumu kullanıp, YPG, PYD adı altında PKK’nın alt terör örgütlerini sanki sivil yapılanma gibi algı operasyonları yapıyorlar.

ABD TANKLARINDA PKK BAYRAKLARINI UNUTMADIK

ABD 45. Başkanı Donald Trump döneminde bölgede, terör örgütü PKK ile ABD asgari güçlerinin bayraklarını bile aynı tanklara astıkları görüntülere yansımıştı. Trump, giderayak ABD güçlerini bölgeden çekme kararı aldığını açıkladı. Trump gitti, ABD’nin 46. Başkanı Joe Biden geldi. ABD Askerleri yine Türkiye’nin kuzey bölgesindeki Irak ve Suriye sınırlarında kendine üst kurdu.

Bu ne anlama geliyor…

ABD kimden izin alıp buraya gelebiliyor. Suriye mi, Irak mı, Türkiye mi izin verdi. Bu topraklarda ABD’nin ne işi var?

Liderlerimiz çıkıp ekranlardan konuşuyorlar.

Tabi ekranlardan konuşup insanların hafızası ile oynamak kolay. İcraatı görelim.

Bölgesel güçler ve devletlerle birlikte yapılan bir operasyon var ise bölge halklarının da bunu açık bir şekilde bilmesi kadar doğal bir şey yok.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan partisinin il kongrelerinde ABD’ye terör konusunda önemli göndermeler yaptı:

Özellikle PKK terör örgütü ve uzantılarıyla mücadele konusunda NATO müttefikimizden arzu ettiğimiz desteği ve dayanışmayı göremedik.

Aynı şekilde, Amerikan makamlarına ilettiğimiz klasörler dolusu delillere rağmen, FETÖ elebaşıyla ilgili 4 yıldır hiçbir adım atılmaması, milletimizi ve 251 şehidimizin ailesini derinden yaralamıştır

TERÖR ÖRGÜTLERİNİN ARKASINDA KİM VAR?

Ne ülkemizin ne de bölgemizin geleceğinde, DEAŞ’ından PKK’sına, FETÖ’sünden YPG’sine kadar eli kanlı katillerin hiçbirine yer yoktur.

Peki, bu terör örgütlerini destekleyen ABD’nin bölgede ne işi var.

Şimdi yeni Başkan Biden ile neler olacak, nasıl planlarla Türkiye sıkıştırılacak. Önümüzde çok sıkıntılı günler olduğunu düşünüyorum.

Biden, baktığımızda Delawera eyaletinden bir politikacı. Ve destekçileri bölgesel

ABD Başkan Yardımcısı da Bayan Kamala Harris oldu. ABD’nin en yaşlı başkanı olma ünvanına kavuşan Biden daha önce iki kez girdeği seçimleri (1998-2008) kazanamamıştı.

Biden’in dış işlerle ilgili ilk uygulamalarından biri Suriye’nun güneyinde çekilen askerleri yeniden konuşlandırmak oldu. Yaşlı Başkan Biden’in ABD dış politikasını yardımcısı 56 yaşındaki bayan Kamala Harris yönetecek gibi görülüyor. .

ERDOĞAN BİDEN GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı VE AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden; yakın

bir zamanda Brüksel’de yapılacak NATO Liderler Zirvesi’nde ilk kez bir araya gelecek.

ERMENİ SOY KIRIM TASARISI ONUN ELİNDEN

36 yıl ABD’nin Delawere Eyaleti Senatörü olan Demokrat Partili Joe Biden; Ermeniler’in en güvendiği kişi olarak biliniyor. ABD’de; büyük oranda Ermeni, Rum, Yunan ve Yahudi oyları var. Bu Türkiye karşıtı gruplar seçimde oylarını Biden’a verdi.

Yardımcısı Bayan Harris ise, Demokrat Parti Kaliforniya Senatörü’ydü. 2019 yılında sözde Ermeni soykırım tasarısı için önerge veren isimdi.

Demokrat Partili Kaliforniya Milletvekili Nancy Pelosi ise, halen ABD Temsilciler Meclisi Başkanı. Yıllardan beri her konuda Ermenileri destek veren bir siyasi kimlik.

Heryıl 24 Nisan’da ABD kongresi’nde gündeme alınan Sözde Ermeni Soykırımı Tasarısı bu yılda gelcek mi. Bekleyip göreceğiz.

Türkiye’ye karşı Ermeni, Yunan, Rum ve Yahidi Lobilerini önde İsrail arka planda büyük güç olarak ABD’nin desteklediğini biliyor olmalıyız. Tabi bu planlamaların, altında Yahidi Lobisi İngiltere gizil servisinin var olduğu konuşulur.

Tabi ki Türkiye’yi vurabilmek için kullandıkları kimlik Kürt Vatandaşlarımız. Onların adını kullanarak ürettikleri terör örgütü PKK/PYD/YPG bir de dinsel alandan saldırdıkları İŞİD…

  • Terörle kalacaklar mı? Tabi ki hayır. Türkiye’ye yaptırım için ellerinde çok koz var.
  • Ayasofya’nın ibadete açılması ve Ruhban Okulu
  • Rusya’dan alınan S-400 füzeleri krizi
  • ABD’nin teslim etmediği F-35 krizi
  • Suriye, İran, Rusya ilişkileri (bizi çok sıkıştıracaklar)
  • Halkbank’ın henüz bitmemiş yargı süreci
  • Yunan adaları, Kıbrıs Sorunu, Akdeniz Sorunu v.s..

Şimdi, gözler yeni ABD başkanı Biden’in Türkiye ile ilgili izleyeceği politika.

Türkiye’in iç politikasındaki gerginlikler bile ABD ile ilişkilere yansıyabilir.

ÖNCE KENDİMİZİ DÜZELTELİM

Onun için Türkiye’de öncelikle siyasilerin ‘Siyaset Dili’ni düzeltip, ülke için birlik ve beraberlik mesajı verip, dış güçlere karşı dimdik ayakta olduğumuzu vurgulamalı. Birbirlerine ‘Terörist’ diye hitap etmemeli.

Her gün ekranlardan dinlediklerimiz, vatandaşlarımızın huzurunu kaçırıyor.

Devleti yönetenler, halkına terörist diye hitap edemez. Teröristi yakalayıp, gereğini yapar.

Bu sözler; O Delawera’lı Biden’in işine geliyor.

Biz ona fırsat vermeyelim; bırakın Onun ne Delawere bir adam olduğunu görelim…