Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan üç bakanlığa atama yaptı. Resmi Gazete'de yer alan Cumhurbaşkanı atama kararlarına göre Gaziosmanpaşa Ak Parti eski İlçe Başkanlarından Avukat İsmail Ergüneş  Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na ise Ahmet Erdem ve Prof. Dr. Lütfihak Alpkan atandı.

İstanbul'da belediye başkanını yabancı seçmen belirleyecek! İstanbul'da belediye başkanını yabancı seçmen belirleyecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürü Murat Salim Tokaç ise görevinden alındı

İSMAİL ERGÜNEŞ KİMDİR?

Ortaokul ve Lise yıllarında Milli Gençlik Vakfı Hassa Şubesinin kuruluşu ve sonraki çalışmalarında aktif olarak yer aldı.1990 yılında girdiği İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1994 yılında mezun oldu.

Yüksek lisansını Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Hukuku Ana bilim dalında “Yasama Sorumsuzluğu” konulu tezi ile tamamladı.

Ak Parti’nin kuruluşu ile birlikte sırasıyla Ak Parti İstanbul İl Seçim İşleri, İl Hukuk, İl Başkanlığı Çalışma Grubu ve yine eş zamanlı olarak Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı Çalışma Grubu ve İlçe Seçim Kurullarında aktif üye olarak görev yaptı.

2006 yılında yapılan Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı 2. Olağan Kongresinden sonra İlçe Seçim İşleri Başkanı oldu. Türkiye’nin en büyük ilçesi Gaziosmanpaşa’da 22 Temmuz 2007 seçimlerinde Seçim Koordinasyon Merkez(SKM) Başkanlığı yaptı.

2008 yılında yapılan Gaziosmanpaşa İlçe 3. Olağan kongresinde İLÇE BAŞKANLIĞI’ na seçildi.

2011 yılında yapılan Ak Parti Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı’nın 4. Olağan Kongresinde tekrar İLÇE BAŞKANLIĞI görevine getirildi.

2014 yılı Mahalli idareler Seçimlerde Gaziosmanpaşa İLÇE BELEDİYE Başkan Aday Adaylığı için İlçe Başkanlığı görevinden istifa etti

Ardından İstanbul İl Başkanlığı Teşkilat Komisyon Üyeliğine getirildi.

İlçe Başkanlığı döneminde 33 yeni İlköğretim okulunun İSMEP ve İl Özel idaresi kanalıyla ilçeye kazandırılması, Her yirmibin nüfusa bir Aile Sağlığı Merkezi projesi kapsamında 14 yeni Aile Sağlığı Merkezinin ilçeye kazandırılması, inşası halen devam eden ve p tamamlanan 250 Yataklı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinin yapılması, 300 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesinin yapımının devamı ve açılışının takibi ve ilçeye kazandırılması, biri Yarı Olimpik Yüzme Havuzu olmak üzere 2 adet Spor Kompleksinin ilçeye kazandırılması ile 4 adet 112 Acil Servis Merkezinin ilçeye kazındırılması, İlçede bulunan 3 İmam Hatip Lise sayısının 6’ya 3 olan İmam Hatip Ortaokulu sayısının 8’e çıkarılması ile 11 İHL ve Ortaokulu ile İstanbul’da en fazla İHL’ si olan ilçe ve 2012-2013 Eğitim öğrenim döneminde İstanbul ilçelerinde İHL’ lere en fazla kayıt yaptırılan ilçe olmasında etkin rol aldı.

Birçok Sivil Toplum Kuruluşunda kurucu üye, üyelik ve onursal başkanlık görevlerinde bulundu.

25 yıldır Gaziosmanpaşa'da ikamet etmekte birlikte aynı ilçede 19 yıldır Serbest avukatlık yapmaktadır