GÖKSUR'dan Mavi Vatan'a yeni hava savunma kabiliyeti
GÖKSUR'dan Mavi Vatan'a yeni hava savunma kabiliyeti
İçeriği Görüntüle

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmî Gazete'de yayımlanan 2026-2030 Türkiye Yapay Zekâ Eylem Planı'na ilişkin değerlendirmede bulundu. Kacır, Türkiye'nin yapay zekâ dönüşümünün 'seyircisi değil, öncülerinden' olacağını belirterek, ülkeyi yatırımın, yeteneğin ve yenilikçi teknolojilerin merkezi haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi.

ANKARA (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, 2026-2030 Türkiye Yapay Zekâ Eylem Planı'na ilişkin sosyal medya hesabından paylaşım yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgenin Resmî Gazete'de yayımlandığını belirten Kacır, yapay zekânın yalnızca teknolojik bir alan olmadığını, ekonomik refah, rekabet gücü ve egemenlik açısından da belirleyici bir konuma geldiğini ifade etti.

'DÖNÜŞÜMÜN SEYİRCİSİ DEĞİL, ÖNCÜLERİNDEN OLACAĞIZ'

Türkiye'nin yapay zekâ alanındaki hedeflerine ilişkin mesaj veren Kacır, 'Türkiye olarak bu dönüşümün seyircisi değil, öncülerinden olacağız' dedi. Kacır, Türkiye'nin kendi değerleriyle yapay zekâ teknolojileri geliştiren ve güvenilir ürün ve hizmetler üreten bir ülke olmasını hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda sanayi, sağlık, eğitim ve kamu hizmetleri başta olmak üzere stratejik alanlarda yapay zekâ çözümlerinin ölçeklendirilmesi hedefleniyor.

Türkiye'nin nitelikli insan kaynağı, Ar-Ge altyapısı, girişimcilik ekosistemi ve üretim kabiliyetine dikkat çeken Kacır, bu unsurların yapay zekâ alanında rekabet avantajına dönüştürüleceğini vurguladı. Kacır, 'Türkiye'yi yapay zekâ alanında yatırımın, yeteneğin ve yenilikçi teknolojilerin merkezi hâline getireceğiz' ifadelerini kullandı.

Yapay zekânın Türkiye'nin teknolojik bağımsızlığı ve ekonomik kalkınması açısından yeni güç alanlarından biri haline getirileceğini belirten Kacır, teknolojinin sunduğu imkanlardan milletin refahı ve insanlığın ortak faydası için en üst düzeyde yararlanmayı amaçladıklarını kaydetti. Bakan Kacır, paylaşımını '2026-2030 Türkiye Yapay Zekâ Eylem Planımız milletimize hayırlı olsun' sözleriyle tamamladı.

Kaynak: RSS