Eğer yaşamınızda kabullenme yoksa o zaman endişe de vardır. Endişe ve kaygı varsa stres de vardır. Stres kısır döngüsünden kurtulmak için Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan ‘’Zihinsel ve Duygusal Esneklik Sanatı’’ Değişim Programını uygulayabilirsiniz. Bu değişim programı sayesinde stresten her geçen gün daha da özgürleştiğinizi hissedeceksiniz. O zaman her sabah sanki yeniden doğmuş gibi olacaksınız çünkü stresten kurtulmak size büyük bir hafifleme, rahatlama sağlayacak.

Hayat, iniş ve çıkışlarla doludur. Günün bir anı mutlu, huzurlu hissederken, diğer anı stres, gerginlik içinde mutsuz olabilirsiniz. Yaşam akışı an be an değişir. Duygusal dalgalanmalar strese neden olur. Stresten kurtulmak için yaşadığınız her olayı, hoş olmayan durumu kabullenmelisiniz. Çünkü her mutsuzluğun mutluluğu mutlaka vardır. Hayatta her şey değişir. Hayatın değişkenliği doğaldır çünkü bu, evrensel bir  prensiptir.

Olayların negatif tarafını görmek yerine pozitif tarafını görmek, stresten özgürleşmenin en önemli yollarındandır. Hayatınıza farklı bir bakış açısıyla baktığınızda hem düşünce yapınızın hem de yaşamınızın değiştiğinizi göreceksiniz. O zaman her güzelliği minnettarlıkla karşılayacaksınız. Yaşadığınız negatif olaylara da isyan etmeyeceksiniz. İşte bu tutum, sizi stresten uzaklaştıracak ve rahatlatacaktır. O zaman stres, sizde negatif tutumlara neden olmayacak ve moralinizi bozmayacak.

Değişim Teknikleri ile kendi öz doğanızı kabul edeceksiniz ve her şeyi minnettarlıkla kutlayarak kabul edeceksiniz. Başkalarını taklit etmenin ne kadar gereksiz olduğunu anlayacaksınız. Kendinizi çok iyi bildiğinizde, tanıdığınızda sizi hangi olayların negatif etkilediğini de anlarsınız. O zaman o olaylardan, kişilerden uzak durursunuz ve stres sorunu da çözülmüş olur.

‘’Zihinsel ve Duygusal Esneklik Sanatı’’ Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada stresten özgürleşmek ile ilgili derin, kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Stres, kesinlikle mutsuzluğu tetikler. Mutsuzluk strese neden olur, stres ise de mutsuzluğu daha da artırır. Kişi, kendini mutsuz hissettiğinde, hangi durumların ona stres yarattığının farkında olmalı ve mutsuzluğu seçmekten vazgeçmelidir. Mutlu insan, mutluluğu seçmiş insan her zaman çevredekilerden ilgi, sevgi görür. Fakat mutsuzluğu seçmiş insan önce kendisini sevmez. Bu yüzden mutlu olmak için mutluluğu seçin ve daima mutlu olun…

Mutlu değişimler..