Gerçekten özgür olmak için tüm eylemlerin, duyguların, düşüncelerin farkına varmak gerekiyor. Kişi, kendini sadece beden olarak gördüğünde yanılsamanın içine giriyor ve kendini bedenle özdeştirmeye başlıyor. O zaman sadece beden olarak hareket ediyor. Kendi ebedi, öz varlığını unutunca hatalı eylemler devam ediyor. O zaman yapılan hatalardan ders alınamıyor.

İstediğiniz şey olmayınca üzülmediğinizde özgürlük başlar. Yani siz, isteklerin ötesine geçtiğinizde onlardan etkilenmemeye başlıyorsunuz. Alışkanlıklardan da özgürleştiğinizde gerçek mutluluğu ve coşkuyu yaşıyorsunuz. Kişiler genelde özgür olmak için kendini değiştirmek istemez, dış dünyayı değiştirmeye çalışır. Gerçek özgürlüğe kavuşmak için sınırlı bedeni aşmanız gerekir. Eylemlerinizi bu yönde gerçekleştirmeniz gerekir. O zaman kendinizi her zaman özgür hissedersiniz. Sınır tanımaz bir insan olursunuz.

Toplum tarafından bireye bir özgürlük kavramı dayatılarak, bu doğrultuda hareket etmesi beklenir. O yüzden de özgürlük hep dışarda aranır, aslında içsel özgürlük yaşandığında ve tüm zincirler kırıldığında gerçek yaşam başlar. Özgürlük, kişinin doğal halidir. Doğal hale dönüş olduğunda gerçek özgürlük de yaşanır.

Dünya Değişim Akademisi’nde Değişim Uzmanları aracılığıyla sunulan ‘’Özgür Olma Sanatı’’ Değişim Programı ile kendi doğanızdaki özgürlüğü keşfedeceksiniz. İsteklerden ve tüm şartlandırmalardan özgürleşeceksiniz. Doğanıza göre davranarak, kendiniz olma sorumluluğu üstleneceksiniz. Özgür olmak için cesur olmak gerekir. İşte Değişim Sanatı ile tüm korkulardan özgürleşeceksiniz.

‘’Özgür Olma Sanatı’’ Değişim Programı”nın  işleyişinden biraz bahsedelim. Bu program 8 çalışmadan oluşuyor. Her çalışma kırkbeş dakika  sürüyor.  Her çalışmada “özgürlük’’ kavramı ile ilgili yeni bir görüş açısı ortaya koyan derin,  kapsamlı teorik bilgilendirmeler ve pratik uygulamalar yapılıyor.  Pratik uygulamalar ise nefes, vücut çalıştırma teknikleri ve gerginliği atma tekniklerini kapsıyor. Her çalışmanın uygulanışı dinamik olup, teknikler ardı sıra gelen duruşlardan oluşuyor.   

Değişim Teknikleri Değişim Uzmanları rehberliğinde bilimsel, sistematik ve yöntemli şekilde  uygulanıyor. Beden hareketleri nefeslerle birlikte dinamik uygulandığında duygu ve  düşünceler yatışıyor. Geçmiş ve gelecekle ilgilenmiyorsunuz. Bu da anda ve şimdi kalmayı kolaylaştırıyor. Bedendeki uyuşukluk gidiyor. Böylece canlanıyorsunuz ve enerjiniz yükseliyor.

Yazımı sonlandırmadan sizlere, Değişim Uzmanlığı Eğitiminden bahsetmek isterim. Bu eğitim,  Dünya Değişim Akademisi ve İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM) işbirliği ile gerçekleşiyor. Eğitim, 8 gün her gün 2 saat olmak üzere toplam 16 saatten oluşuyor. 

Eğitim sonrasında Değişim Uzmanı oluyorsunuz ve uluslararası geçerliliği olan bir sertifika alıyorsunuz. En yakın Değişim Uzmanlığı Eğitimi, 10-17 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleşecektir. Eğitime katılarak Değişim Uzmanı olabilirsiniz. Hem kendinizi, hem de tüm dünyayı değiştirebilirsiniz. 

Mutlu değişimler..