Ahmet AKKUŞ/ NUSAYBİN(Mardin),(DHA)- MARDİN'in Nusaybin İlçesi ile hemen karşısında bulunan Suriye'nin Kamışlı kenti arasındaki sınır bölgesinin Türk askerleri tarafından hendek kazılmaya başlandı. İş makineleri tarafından hendek kazma çalışmaları sürürken, askerlerin bölgede güvenlik önlemleri aldığı görüldü.
Suriye'nin Kamışlı kentinin hemen karşısında bulunan Nusaybin İlçesi'nde sınırdaki mayınlı bölgeye Türk askerleri tarafından hendek kazılmaya başlandı. Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ilçesi arasında bulunan ve daha önce yapılan ancak açılmayan yeni Nusaybin Sınır Kapısı kesiminde başlanan hendek kazma çalışmaları iş makineleri eşliğinde sürüyor. 2 metre genişliğinde ve 3 metre derinliğindeki hendek, 300 metre uzunluğa ulaştı. Hendek kazma çalışmaları devam ederken, bölgede Türk askerlerinin zırhlı araçlarla güvenlik önlemleri aldığı görüldü. Hendeğin, Suriye'deki is savaş yüzünden güvenlik amaçlı kazıldığı ve yasa dışı geçişlerin önlenmesinin de önüne geçmek olduğu öğrenildi.
Nusaybin ile Kamışlı arasına Şubat ayında da Kızıltepe ilçesi yönüne hendek kazılmıştı. 2 metre genişlik ve 3 metre derinliği olan hendek, yaklaşık 1 kilometreyi bulmuştu.