İBB Başkanı İmamoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbeki ziyaret etti İBB Başkanı İmamoğlu, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbeki ziyaret etti

Galatasaray'ın eski başkanlarından Selahattin Beyazıt, 91 yaşında hayatını kaybetti. Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti... Selahattin Beyazıt kimdir, kaç yaşında?

Galatasaray açıklama yaptı...

1969 - 1973 ve 1975 - 1979 yıllarında kulübümüzün başkanlığını yapmış olan, 3597 sicil numaralı Divan Üyemiz Sayın Selahattin Beyazıt’ı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Başkanımız’a Allah’tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

Galatasaray eski başkanlarından Selahattin Beyazıt hayatını kaybetti. Hayata gözlerini yuman Selahattin Beyazıt Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında başkanlık görevi yapmıştı. Selahattin Beyazıt kimdir, kaç yaşında? Selahattin Beyazıt hakkında detaylı bilgiler için okumaya devam edin...

Galatasaray camiasının acı günü... Galatasaray eski başkanlarından Selahattin Beyazıthayatını kaybetti. Hayata gözlerini yuman Selahattin Beyazıt Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979 yıllarında başkanlık görevi yapmıştır. Peki, Selahattin Beyazıt kimdir, kaç yaşında? Selahattin Beyazıt hakkında detaylı bilgiler haberimizde...

Selahattin Beyazıt kimdir, kaç yaşında?

Selahattin Beyazıt, (doğum tarihi: 5 Temmuz 1931, Doğubayazıt) Kürt kökenli Türk iş adamı, sanayici ve eski Galatasaray başkanı.

1976 yılında gelir vergisi rekortmenleri arasında üçüncü sırada yer alan Selahattin Beyazıt’ı aslında Türkiye’nin en büyük sanayicilerinden biri. Metal, toprak, otomotiv sanayinin yanı sıra, armatörlük de yapıyor. Selahattin Beyazıt, hâlen Beyazıt Şirketler Topluluğu’nun yönetim kurulu başkanı. Türk Pirelli Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı da yürütmektedir. Ayrıca, oyuncak perakendecisi Toyiki'lerin de sahibi olan Murat Beyazıt'ın da babasıdır. Bunun yanı sıra, çok sayıda da gayrimenkulu var. Beyazıt, 1980 yılında M. Nuri Birgi ile birlikte Bad Aachen'de yapılan bilderberg toplantısına da katılmıştır.

Galatasaray'da 1969-1973 ve 1975-1979[1] yıllarında başkanlık görevi yapmıştır. Bu döneminde futbol takımı 9 kupa (Lig Şampiyonluğu-3, TSYD Kupası-2, Federasyon Kupası-2, Cumhurbaşkanlığı Kupası-2) kazandı. Galatasaray Spor Kulübü'ne Riva Arazisini kazandırmıştır. İngiltere'den Brian Birch'ü Teknik direktör olarak getirdi. Takımı 2 yıl şampiyon yaptı.

Hasnun Galip'teki kulüp binasını yıktırıp yerine modern bir bina yaptırdı. Galatasaray Üniversitesi'nin iki yakası arasındaki bağı sağlayan alt geçide adı verilmiştir.