Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ, (DHA) - TEKİRDAĞ’da yaşları 8 ile 10 arasında değişen 4 çocuk, piknik alanında çakmakla ateş yakmak isterken kuru otları tutuşunca yangın çıktı. Rüzgarında etkisiyle kısa sürede yayılan alevler itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü.
Süleymanpaşa İlçesi’ne bağlı Değirmenaltı Mahallesi sahil kısmına gelen yaşları 8 ile 10 arasın da değişen 4 çocuk, piknik ateşi yakmak için çakmakla oynarken alandaki kuru otlar tutuştu. Bir anda civara yayılan alevleri gören çocuklar korkup olay yerinde kaçtı. Etrafı saran dumanları gören mahalle sakinleri, durumu itfaiye ve polise bildirdi. Bu sırada alevler sahil kısmındaki makilik alana ve buğday tarlasına sıçradı.
İki araçla yangına müdahale eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, aynı noktada bulunan Vali konağına doğru yayılan alevleri güçlükle kontrol altına aldı. İtfaiyenin soğutma çalışmaları sürerken, civarda oturanların bilgisi ile yangını çıkardıkları ileri sürülen 4 çocuk polis ekipleri tarafından yakalanarak Çocuk Şubesi ekiplerine teslim edildi. Çocukların kazayla çıkardığı yangın, yaklaşık 4 dönüm arazinin kül olmasına neden oldu. Buğday tarlaları da yangın nedeniyle zarar gördü.