Nefesler tutuldu lig maratonunun seyri izleniyor. Bir tarafta Trabzonspor ,diger tarafta Fenerbahçe inanılmaz bir rekabet içindeler. . 29 .hafta sonunda iki takımda yoluna devam etti.

Lider Trabzonspor kendi sahasında konuk ettigi Bursaspor’u golcü futbolcusu, son haftalarda takımın can simidi olan Burak Yılmaz ‘ın 45 . dakikada attıgı gole 1 - 0 yenerek yoluna devam etti.

Muhteşem taraftarının önünde tabiri, caizse ölümüne mücadele eden Bordu-Mavililer aradıgı üç puna kazanarak, puanını 69 yaptı. Son 5 haftaya lider giren Bordu -Mavililer haftaya Eskişehirspor deplasmanına çıkacak.

Maçın adamı Burak Yılmaz, maçın talihsizi ise sakatlanıp oyundan çıkan Bursaspor'un kalecisi İvankov

Şenol Güneş mactan sora düzenledigi basın toplantısında Federosyona sitem etti. Güneş 30 . haftada oynayacakları Eskişehirspor macının Cuma gününde oynanmasına anlam veremedgini söyledi. Burada Şenol Hoca nın haklı oldugunu söylemek gerekir tabikide, Şampiyonluğa oynayan iki takımda maçlarının aynı saatte oynanması daha iyi olur iki takım açısından,

Liderin ensesinde takibini devam ettiren Fenerbahçe Kadıköyde konuk ettigi Gaziantepsporu gerilim dolu bir film gibi geçen maçta 90+4 de Santos’un attığı golle 1 -0 yenerek aradaki puan farkını korudu. .Fenerbahçe 30.haftada deplasmanda Bucaspor'a konuk olacak.Maçın adamı ve hayal kırıklıgı Hüseyin Göçek,,,tartışmasız tabikide,,,

İki takımın maçları adeta yürek hoplattı. Kadıköyde ki Feberbahçe –Gaziantepspor maçı yıllarca hafızalardan silinmeyecek bir maçtı. Maçın hakemi Hüseyin Göçek çalmış oldugu düdüklerle 90 dakika boyunca bir gerilim filmi yaşattı. Evet harika bir maç idare etti . Tebrik ediyorum,,,,,,

Acaba Santos o golü .atmasaydı neler konuşur, neler yazırlırdı, tahmin bile edemiyorum. Hüseyin Göçek,, tam 13 sarı kart, 1 kırmızı kart, gösterirken, Fenerbahçe lehine 3 penaltıyı es geçti. Ayrıca bana kırmızı kart göster diye yalvaran Lugano’yu ,maç boyunca sahada tekvando yapan Emre Güngör’ü sahada bırakması yaptıgı hatalarından biriydi .

Hüseyin Göçek tam bir yıldır, üç büyüklerin maçlarına verilmiyordu. Geçen hafta Beşiktaşın maçında düdük çalan Göçek, hazır olmadıgını yaptığı hatalarla göstermiş oldu.Heralde hakemleri ile övünen Merkez Hakem Kurlu Hüseyin Göçek’i gene kızaga çeker.

Maç içinde yaşanan olaylar, futbolun önüne geçmesini bir daha başarmış oldu. Ne yazık ki, tam futbola doymaya başlamışken , Hüseyin Göçek çıktı, bir sürü spekülasyonlar ortaya çıkmasına sebeb oldu.

Trabzonspor ve Fenerbahçe kafa kafaya giden bir şampiyonluk yarışı içinde kıyasıya vede heycanlı bir şekilde yarışıyor.Onlar kazandıkça taraftarlarında heycanı artıyor. Oynan futbola bakmadan sadece skoru elde etmeye çalışan iki takımda, şampiyonlukiçin var güçleri ile sahada, terlerinin son damlasına kadar mücadele ediyor,

Galatasaray nihayet kazanadı.

29.haftanın kapanış maçında Galatasaray deplasmanda Manisaspora konuk oldu . Zevkli,heycenlı, bol gollü geçen 90 dakikanın ardından Galayasaray Manisasporu 3- 2 yenerek haftalar sonra üç puanla tanıştı. Galatasaray’a galibiyeti getiren golleri 14. ve 17 de Arda, 60 .d.k Culio kaydetti. Manisasporun gollerini 59. Dıxon ve 66 . Kahe attı.

Arda Turan oynadıgı futbol ve attıgı gollerle, galibiyetin mimarı oldu. Atletıco Madride transferi gündemde olan Arda’yı tarafatarlar maç öncesi ve sonrası adeta bagrına bastı.

Galatasaray altı hafta sonra galibiyetle sahadan ayrıldı. En son 22. haftada Aslantepede Bucasporu 1-0 yenen Galatasaray rahat bir nefes almış oldu. Ayrıca Galatasaray 98 gün sonra deplasmandan galibiyetle ayrıldı. Ligin 17 . haftasında Konyaspor’u tek golle geçmişti.

Şimdi gözler artık Galatasaray da 14 Mayıs da yapılacak olan Başkanlık seçimlerinde , Perşembe gününe kadar adaylar listelerini teslim edecek. Şu ana kadar Ünal Aysan ,Mehmet Helvacı , adaylıklarını açıkladı.Adnan Polat’ın tekrar aday olacagı ise kürislerde konuşuluyor.