Sosyal medyada fenomen olmak istiyorsan Tayyip Erdoğan’a salla…

Adına sayfalar açılsın, takipçilerin seni kahraman ilan etsin.

Mesela şu “ham çökelek” oğlan, Atilla TAŞ bunun en bariz örneğidir.

Gezi olaylarından önce en son bir TV kanalında “gangam style” yapıp yerlerde yuvarlanırken görmüştüm kendisini, şimdinin gözlüklü bilge adam halinden eser yoktu.

Gezi olaylarından sonra baktı ki bu iş tutuyor, bir anda süpermen’e dönüştü bizim ham çökelek oğlan.
Eeee TV kanallarında yerlerde sürünmektense adliye koridorlarında sürünürüm en azından adım medya maymunu değil “dava adamı” olur dedi herhalde…

Peki, her fırsatta hakaret edip aşağılamaktan geri durmadığı Tayyip ne yaptı bu ülkeye…

Önce 1 milyar dolar yardım almak için ABD kapısında bıraktığımız onurumuzu geri aldı, Ülkeye döndükten sonra da IMF e yürü anca gidersin dedi. Kemer sıkma, enflasyon canavarı, ekonomik karar, Kemal Derviş,  devalüasyon, spekülasyon gibi ekonomik krize ait terimleri geri dönüşüm kutusuna yolladı.

40 yıldır bitirilemeyen ve en son “tahıl ambarı” olsun denen Bolu tünelini bitirdi dahası böyle yüzlerce tünel yaptı, yollar, köprüler, barajlar, Tüp geçitler, yaptı. Hem de Tüm Cumhuriyet tarihimiz de yapılanın en az beş katı.

Sağlık da sabah kargalar kahvaltıya oturmadan başlayan kuyruk çilesine son verdi, Doktorların hastaları özel muayenehanesine çekip canını parayla satın aldığı dönemlerin önünü kesti (bu tıp da iğrençliğin geldiği en son noktaydı).

İlaç fiyatları ateş pahasıydı, ilacı doktor yazar, başhekimden onay alarak kuyruğa girip hastanenin eczanesinden alırdık, şayet ilaç biraz pahalıysa bir anda eczanenin yoklar listesine girer, parası olana ücreti mukabilinde verilirdi. Dışarıdan ilaç alabilmek için ciddi bir gelire sahip olman gerekirdi, hastaneleri pislik götürür, hastalar o iğrenç ortamlar da yaşam savaşı verirdi. İşte ham oğlanın hakaret ettiği Tayyip o sistemi baştan aşağıya yeniledi ve değiştirdi. Aile hekimi, helikopter ve uçak ambulans, ve hemen her yerde kurulan 112 acil istasyonları yapıldı.

Okul kitapları parayla satılır, her sene yazarı değiştiği için aynı kitabı birer yıl arayla kardeşler bile okuyamazdı, çünkü anlaşmalı yayın evlerine iş öyle verilir cukka daha bol alınırdı. Millet elinde liste sirkeci senin cağaloğlu benim yayın evlerinde kitap arardı. Şimdi 13 yıldır kitaplar bedava dağıtılıyor. Üniversite öğrencilerine aylık 300 TL burs veriliyor, okullarda bedava loptop bilgisayar dağıtılıyor. Ham çökelekler ne yapıyor klavye kahramanlığı.

Artık internet sistemi üzerinden her iş yapılabiliyor, mesela evinde hatta tuvalette  e devlet şifreni yaz gir ikametgahtan sabıka kaydına varana kadar al, Vergi dairesi, ssk, emniyet, bakanlıklar hepsi ayağına gelsin dilediğin işlemi  yap.

Demir ağlarla yurt örüldü hem de hızla giden hızlı trenlerle,  ama sen sadece “bakıyorsun trene”  ne işe yaradığını anlamadan öylece.
Kendi savunma sistemin, silahın helikopterin uçağın zırhlı personel taşıyıcın insansız hava uçağın gerçi sen hangisine binersen bin insansız olacaktır ama neyse yapıldı yapılıyor. Uzun menzilli füze atan savaş gemin yapıldı. Daha sayarım istersen ama bir zahmet yaz google amcaya da bak neler olmuş memlekette.

Ya TİKA onun dünya üzerindeki tüm tarihimize sahip çıkarak canlandırdığı kültürümüz, hemen her ülkede restore ettiği eserlerimiz görenlerin gururla anlattıkları iftihar kaynağımız olmuştur.

Denizlerin altından giden trenlerimi, yeni boğaz köprüleri hava limanlarımı say say bitmez ham çökelek oğlan.