SULTANGAZİ

Sultangazi’de Okullar Hayat Buluyor

Sultangazi’deki eğitim kurumları “Okullar Hayat Olsun Projesi” kapsamında yaşam merkezine dönüşüyor. Proje kapsamında okul alanlarında doğa yaşam bahçeleri oluşturulurken, okulların kapısı hafta sonu ve tatillerde başta öğrenciler olmak üzere tüm velilere çeşitli kültürel ve eğitim etkinlikleri için açık kalacak. Orhangazi İlkokulu’nda düzenlenen törende projenin açılış kurdelesini Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay birlikte kesti.

Sultangazi Belediyesi, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tema Vakfı, Merter Platformu ile NT Mağazacılık işbirliğinde yürütülen “Okullar Hayat Olsun” projesi düzenlenen törenle açıldı. Proje ile okul alanlarında doğa yaşam bahçeleri oluşturulurken, okulların kapısı hafta sonu ve tatillerde öğrenciler başta olmak üzere tüm velilere çeşitli kültürel ve eğitim etkinlikleri için açık olacak.

Orhangazi İlkokulu’nda yapılan açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Sultangazi İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Muammer Yıldız, Sultangazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Hamit Çakır, TEMA Vakfı Kurucu Onursal Başkanı A. Nihat Gökyiğit ile Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Arıkan, NT Mağazacılık Genel Müdürü Murat Kara, Merter Platformu Başkan Vekili Özgenç Özenç ile siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program Türkiye Halk Oyunları yarışmasında birinci olan 75. Yıl İlkokulu öğrencileri Artvin Yöresine ait halk oyunlarından örnekler sunulduğu gösteri ile başladı.

Programın açılış konuşmasını yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, “Okullar Hayat Olsun” projesi kapsamında ilçedeki tüm okullarda düzenlemeler yaptıklarını söyledi. Başkan Altunay, “Valiliğimizin koordinasyonuyla İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tema Vakfı, NT Mağazacılık, Merter Platformu ile işbirliği içerisinde okullarımızı yaşam merkezlerine dönüştürdük. Velilerimiz, öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bu yaşam alanlarını değerlendireceğiz” dedi.

Okula gelerek çocuğunu bekleyen veliler için tüm ihtiyaçların düşünüldüğüne ifade eden Başkan Altunay, “Velilerimizin taleplerine göre şekillendirdiğimiz okullarımız her yönüyle yaşam alanına dönüştü. Velilerimiz çocuklarını kamelyalarda bekleyebilecek; çocukları parkta oynarken dinlenebilecek. Okullarımızın arka bahçelerini yeşillendirdik; ağaç ve meyveler dikerek güzelleştirdik. Kütüphane ve dinlenme salonlarıyla da hem öğrencilerimiz hem de velilerimiz için fonksiyonlu bir alan oluşturduk” diye konuştu.

Eğitime yönelik desteklerinin artarak devam edeceğine dikkat çeken Başkan Altunay, Geçen sene olduğu gibi bu sene de 97 bin öğrencimize 580 bin defter dağıtımı yaptık. Okullarımızın boya ihtiyaçlarını da karşılıyoruz. Yeni eğitim sistemiyle birlikte ortaya çıkan derslik ihtiyacını gidermek için 7 okulumuza 22 derslik yaptırıyoruz. 16 tanesi bitti; 6 tanesi de tamamlanmak üzere. Bu derslikler daha sonra anaokulu olarak hizmet verecek ifadesini kullandı.

Programda konuşma yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu; proje ile okulların sadece çocukların değil bütün velilerin de hizmetinde olduğunu söyledi. Velileri projeye sahip çıkmaya davet eden Vali Mutlu, Proje okul, veli, mahalle bütünleşmesini gerçekleştiriyor. Velilerimiz buradaki fonksiyonlardan ne kadar çok faydalanırsa, sahip çıkarsa proje o kadar değer bulacaktır, dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ise “Hayalimizin gerçekleşmesinin imzasını atmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” cümlesiyle başladığı konuşmasında Bakanlık olarak eğitime yapılan yatırımlar hakkında bilgi verdi. Okullar Hayat Olsun projesi ile okulların velilerin hizmetinde olduğunu ifade eden Bakan Dinçer, Burada velilerimizin ve okullarımızın bütün etkinlikleri için zemin oluşturacak, bilgi, kültür, ilim, irfanı yerleştirmiş olacağız. Okullarımızın bilgisayar laboratuarlarını, kütüphanelerini siz velilerimize açıyoruz. Çocuklarımızı internet kafelerden kurtarsın istiyoruz. Her mahallenin kamelyası olsun; mahalle halkı gelsin burada sohbet etsin istiyoruz, dedi.

Okullar devletin malı anlayışını değiştirdiklerine işaret eden Bakan Dinçer şunları söyledi Okullarımızın badanaları boyalarında olumsuzluk olur diye yaz tatillerinde hafta sonlarında kapatıyorduk. Halbuki ne kadar farklı misyon için kullanılırsa o kadar değerli, etkili olur okullarımız. Okullarımızı artık milletin okulları diye tanımladık. Eskiden Anadolu’daki geniş ailelerin avlularına açılan bir kapı gibi okullar da sizin hayata açılan kapınız olacak. Projeye sahip çıkarak değerini yükseltin.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, Orhangazi İlkokulu’nda oluşturulan doğa bahçesi , Z- kütüphane anaokulu ve salonları gezdi.