YÖK, İlahiyat Fakültelerinde okutulan Felsefe derslerinin önce kaldırılması daha sonra devamı yönünde bir karar aldı.

YÖK’ün böyle bir çalışma içerisine neden girdiği henüz kamuoyuna açıklanmadı.

Bilgi teknolojilerinin en üst noktaya çıktığı günümüzde, YÖK’ün İlahiyat fakültelerinde yıllardır okutulan felsefe derslerini kaldırmak istemesi İlahiyat camiasında tepki ile karşılandı. Oysa ki Edebiyat fakültelerinde halen yirmi bir bölüm okutulmakta iken İlahiyat fakültelerinde bölüm kaldırılması düşüncesi yerine yeni ihtiyaç olan bölümlerin açılması daha isabetli olacaktır.

YÖK’ün İlahiyat fakültelerindeki felsefe derslerini kaldırma düşüncesi bir yana; Milli eğitim bakanlığının tüm liselerde müfredata koyduğu Kur’an-ı Kerim ve Tilaveti ile Peygamberimizin hayatı adlı alan derslerini okutacak öğretmenlerin yetişeceği bu bölümleri açmalıdır.

Hatta Osmanlı arşivlerini ve kültürünü gelecek kuşaklara en doğru biçimde aktaracak alan dersi olan Osmanlıca ve Kültürü adlı bölümünde İlahiyat fakültelerinde açılması da zorunlu bir ihtiyaçtır.

Ayrıca günümüzün güncel meselesi haline gelen mezheplerimizle ilgili olarak İlahiyat fakültelerinde okutulmak üzere İslam Dini ve Mezhepler adlı alan dersi bölümünün açılmasına YÖK öncülük etmelidir.

YÖK’ün son zamanlardaki bilimsel ve toplumsal radikal kararları ve uygulamaları ile fakültelerde yeni bölümler açtığı göz önüne alındığında, toplumun ihtiyacı ve beklentisi olan Kur’an-ı Kerim ve Tilaveti, Peygamberimizin hayatı, Osmanlıca ve Kültürü ile İslam Dini ve Mezhepler bölümlerinin açılarak hayata geçirileceğine inancım tamdır.