Giresun Federasyonu tarafından her sene “Giresunlular Sahada” sloganıyla düzenlenen ve bu sene 7.si gerçekleşen futbol turnuvasında Giresunlular, Diyarbakır’ın Sur ilçesinde şehit olan Birkan Gündüz ve tüm şehitlerimiz anısına sahaya çıktılar.

56 takımın 11 hafta mücadele ettiği ve Pazar günü final karşılaşması yapılan turnuvaya, İstanbul’da yaşayan Giresunluların birlik ve beraberlikleri damga vurdu. Eynesil Maltaşı ile Şebinkarahisar Ocaktaşı takımlarının mücadele ettiği final karşılaşmasında şampiyonluğa uzanan Eynesil Maltaşı oldu. Turnuvayı başladığı günden itibaren yakından takip eden Giresun Federasyonu Onursal Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan final karşılaşmasına geldiğinde hemşehrileri tarafından coşkuyla karşılandı. Gençlerin tezahüratları karşısında duygulanan Turan; “İçlerinden geldiğim ve aynı coşkuyu paylaştığım gençlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Giresun eski milletvekili Turan Alçelik ve Giresunlular şehitliğinin bulunduğu Afyonkarahisar’dan gelen misafir takım ve beraberindekilerin de hazır bulunduğu maç sonrasında takımlara kupa ve madalyaları verildi. Kupa töreninde yapılan konuşmalarda güçlü biçimde birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu yaptığı konuşmasında katılım sağlayan bütün takımlara ve kendilerini yalnız bırakmayan hemşerilerine teşekkür etti. Kuğu; “Turnuvanın şampiyonu bütün takımlarımızdır hepsini kutluyorum, kazanan Giresun olmuştur. Turnuvanın başından sonuna kadar bizi yalnız bırakmayan belediye başkanlarımıza ve milletvekillerimize de özellikle teşekkür ediyorum” dedi.

Birinciye kupasını belediye başkanlarıyla birlikte takdim eden İstanbul Milletvekili Hasan Turan, organizasyonu gerçekleştiren Federasyon Başkanı Mehmet Kuğu başta olmak üzere, organizasyonu yürüten teşkilat başkanı Abdullah Akgün ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Turan “ Güçlü biçimde organize olan toplumlar birlik ve bütünlüğünü korumada da sağlam ve dik dururlar” dedi.

Son günlerde yaşanan olaylara da dikkat çeken Turan, “Yaptığımız turnuvalara şehitlerimizin isminin verilmesini önemsiyoruz. Daha önceki turnuvalarımızı da şehitlerimizin anısına düzenlemiştik. Özellikle son zamanlarda yaşadığımız olayları da dikkate aldığımızda ülkemizin birlik ve bütünlüğü için şehit olan yiğitlerimizi unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Şehit Birkan Yıldız kardeşimiz nezdinde tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz.” dedi.