Sinop'un Türkeli ilçesinde faaliyet gösteren 12 sivil toplum kuruluşu aldığı kararla, ilçede yaşanan önemli sorunlar için imza kampanyası başlattı.

İlçede son günlerde yaşanan sorunlar adına toplanan 12 sivil toplum kuruluşu ortaklaşa aldığı kararla, İlçe Devlet Hastanesi'ne uzman doktorlarının atanması, okullardaki branş öğretmen açığının kapatılması, Yüksekokul'un bir an önce açılması ve Hükümet Konağı'nın yeniden yapılması için imza kampanyası başlattı.

Kampanya için ilave olarak dağıtılan el ilanlarında ise 12 sivil toplum kuruluşunun ortak aldığı karara yer verildi.

Kararda ise şu ibareler kullanıldı; "Devlet Hastanemizde bir tane bile uzman doktor bulunmamaktadır. Bölgemizde yaşayan insanlarımız çaresizlik içinde sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilmek için yüzlerce kilometre yol gitmek zorunda kalmaktadır.

Diğer taraftan okullarımızın öğretmen açığı had safhadadır. Özellikle branş öğretmenlerinin eksikliği yüzünden dersler boş geçmekte, yüzlerce çocuğumuz günün koşullarının eğitimini almaktan çok uzakta kalmaktadırlar. Bu durum, bölgemizin 35 yıl önceki halini hatırlatmaktadır. Bu durumun bir an önce düzeltilmesi, en büyük beklentilerimizdir.
Ayrıca ilçemizde Meslek Yüksekokulu'na kavuşabilmek en büyük hayalimizdir. İlçemizin sosyoekonomik ve kültürel gelişimi buna bağlıdır.

İlçemizde Hükümet Konağı oldukça eski ve artık ihtiyaçı karşılayamaz durumdadır. Ayrıca diğer resmi kurumların bir arada olma zorunluluğu yeni Hükümet binasının yapılmasını kaçınılmaz kılmaktadır." denildi.



Kaynak: Türkeli Haber