AĞRI'nın Hamur ile Tutak ilçeleri arasındaki karayolunda seyir halindeki TIR'ın üzerinde bulunan iş makinesi, yanından geçen midibüsün üzerine düştü. Ortalık savaş alanına dönerken, korkunç kazada 7 kişi öldü, 11 kişi de yaralandı.

Kaza bugün saat 16.20 sıralarında Ağrı'nın Hamur ile Tutak ilçeleri arasında çift şeritli yolda meydana geldi. Sürücüsü henüz belirlenemeyen 63 K 3279 plakalı TIR'ın dorsesi üzerinde bulunan iş makinesi, Ağrı'dan Patnos İlçesi'ne doğru giden ve yine sürücüsü henüz belirlenemeyen 65 ET 520 plakalı midibüsün üzerine düştü. Hamurderesi mevkisinde iş makinesinin düştüğü midibüsün sürücü tarafı arka tekere kadar hurdaya döndü. Kazada ilk belirlemelere göre 7 kişi parçalanarak öldü, 3 kişi ağır 11 kişi de yaralandı. Can pazarının yaşandığı kazada, yaralılara ilk müdahnaleyi yoldan geçenler yaptı. Midibüs içindeki yaralıların feryatları yürekleri yaktı. Midibüsteki bazı kişiler de çevreye fırlayıp yaralandı. 11 yaralı, kaza yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastanelere kaldırıldı. Kaza sonrası TIR sürücüsü, dorseyi bırakıp ortadan kayboldu.

Görgü tanıkları, TIR'ın hareket halindeyken hızlı girdiği virajı alamayarak üzerinde taşıdığı iş makinesini savurduğu öne sürüldü. Savrulan iş makinesi, midibüsün bir kenarını parçaladığını belirten tanıklar, "Kaza sonrası tam bir can pazarı yaşandı" dedi.

Valilik yaptığı açıklamada ise "İlimiz Tutak İlçesi sınırları içerisinde Ağrı- Van karayolu üzerinde bir TIR ile minibüsün çarpışması sonucu 7 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 3’ü ağır olmak üzere 11 vatandaşımız da yaralanmıştır" dedi.