Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali Piraziz’den Başladı

Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin projesi olan ve Giresun Federasyonu’nun destek verdiği “Bisiklet Festivali” Giresun Valiliğinin organizasyonunda Türkiye’nin birçok şehrinden yaklaşık 100 bisikletçinin katılımıyla Piraziz’den başladı.

Törende bir konuşma yapan Giresun Valisi Hasan Karahan, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin devam ettiğini dile getirerek , "Geçen hafta off road yarışmaları yaptık, bu hafta da bisiklet festivali yapıyoruz. Önümüzdeki haftada Ada’ya yüzme yarışması düzenleyeceğiz. Çeşitli sosyal faaliyetlerimiz yazla beraber artarak devam ediyor. Uzak diyarlardan pedal basarak geldiniz,
hoş geldiniz. Giresun’un güzelliklerini bizlerle paylaşacaksınız, gittiğiniz yerlerde bunu anlatacaksınız ve Giresun’u tanıtacaksınız. Giresun gerçekten uçuşa geçen bir şehrimiz. Havaalanıyla birlikte

büyüyen, gelişen bir şehrimiz. Giresunlu hemşerilerinizi ve onların misafirlerini burada bağrımıza basacağız hep birlikte bu güzellikleri yaşayacağız” dedi.Vali Karahan, Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Güner tarafından kendisine hediye edilen bisikleti, "Çocukluğumda bisikletim olmadı. Bisiklet sürmeyi bilmiyorum" dedi ve bisikleti Giresun Emniyet Müdürlüğü’ne hediye etti.

Törende konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hulusi Güleç, Giresun’un ülke ve dünya genelinde tanıtılmasını amaçladıklarını belirterek, festivali geleneksel hale getirmeyi planladıklarını anlattı, "Dünya çapında ünlü bisikletçileri şehrimize getirip, yaylalarımızı tanıtmak, kültür varlıklarımızla buluşturmak istiyoruz" dedi.

Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Engin Güner ve yönetim kurulu üyeleri Vahap Aydın, Köksal Yılmaz ve Yunus Akyüz’ün de hazır bulunduğu törende konuşan Güner, Projelerine destek veren Giresun Valisi Hasan Karahan’a teşekkür etti. Güner,” Festivalimize katılan misafirlerimize hoş geldiniz diyor katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Kendilerini en iyi şekilde ağırlamaya çalışacağız, eksiklerimiz olursa şimdiden özür diliyorum” dedi.



Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan da konuşmasında, festivali projelendiren Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne ve desteklerinden dolayı Giresun Valisi Hasan Karahan’a teşekkür etti. Turan; ” Bir şehrin kalkınması için iki şey vardır. Yatırım ve tanıtım. Bu organizasyon yeşille
mavinin muhteşem uyumunun sergilendiği memleketimizin, yaylalarımızın, güzelliklerimizin tanıtılmasına katkı sunacaktır. Bu organizasyonu projelendiren Piraziz ve Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı ve yönetimine teşekkür ediyor kendilerini kutluyorum. STK’ ların asıl yapmaları gerekenler bu ve benzeri projelere imza atmaktır. Havaalanımızla birlikte buna benzer
projeler daha yaygın biçimde hayata geçecektir inşallah. Buraya katılan misafirlerimize hoş geldiniz diyorum ve güzelliklerimizden güzel anılarla dönmelerini ve gittikleri her ortamda buraları anlatmaların bekliyorum” dedi.


Törenden sonra pedal çeviren bisikletçiler bu akşam Kümbet’te konakladıktan sonra Uzundere’den Kulakkaya’ya geçecekler. Kulakkaya’da da bir gece konaklayacak olan bisikletçiler 31 Temmuz sabahı Bektaş Yaylası üzerinden Bulancak’a geçecekler.

Yeşil Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde bir gece konakladıktan sonra Valilik önünde yapılacak olan törenle Karadeniz Giresun Bisiklet Festivali sona erecek.