Kahramanmaraş Müftülüğü iftar programı düzenlendi. Toplumun her kesiminden insanlar aynı sofra etrafında bir araya geldi.

Hünkar düğün salon’unda Kuran-ı Kerim tilavetinin okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını il Müftüsü Muhammet Gevher yaptı. Gevher, “Burada kardeşlik ruhumuz pekişti. Güzelliğimiz kaynaştı. Ümit ediyoruz ki Allah'tan ebedi alemle göçen şehitlerimiz var, onların da ruhu şad oldu. Ben bu anlamda bütün şehitlerimizi ehlibeytin Kerbela şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Allah bir daha bu ülkeyi kargaşaya bulamak isteyenlere fırsat vermesin. Sevelim sevilelim, Kuran'a sarılalım" dedi.

Ramazan ayında sevgi ve kardeşliğin zirveye ulaştığını ifade eden Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, tüm İslam aleminde bu kutlu ayın idrak edildiğini dile getirdi. Poyraz, tarihin belli dönemlerinde milletin arasına atılan fitne tohumlarının, kardeşlik bağının sağlam tutulmasıyla giderileceğini kaydetti.

Pazarcık Belediye Başkanı Kamil Dalkara, Ramazan ayında sevgi ve hoş görünün hakim olduğuna dikkat çekti. İftar yemeğinde her kesimden insanın barış ve kardeşlik içerisinde bir araya geldiğini belirten Dalkara, “Bu akşam çok güzel bir atmosfer var. Her kesimden insanların barış kardeşlik ve huzur içerisinde buluşmasına katkı sağlayan Müftümüze teşekkür ediyorum" diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam, dinler arasındaki ayrılıkların doğrudan doğruya insanların kendi menfaati veya devletlerin oluşturdukları ayrılıklardan kaynaklandığını anlattı. Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş Milletvekili Mesut Dedeoğlu ise, "Ramazan ayı dualarımızın kabul edileceği bir ay. Allah böyle iftarları birlik ve beraberlik içerisinde tekrarını nasip etsin” açıklamasında bulundu.