GİRESUN Belediyesi, iki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve 31 Ekim 2002 yılında yaşamını yitiren merhum Mehmet Larçın’ın ölüm yıldönümünde vefa duvarı hazırladı.

Belediyenin anlamlı girişimi ile Mehmet Larçın için Hacısiyam Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde hazırlanan vefa duvarına eski başkanın resimleri yapıldı, biyografisine yer verildi. Duvar önünde Larçın’ın ölüm yıldönümü nedeniyle hazırlanan programa Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Larçın ailesi, eski Belediye başkanlarından Hasan Karaibrahimoğlu, CHP İl Başkanı Necati Tığlı ve Merkez İlçe Başkanı Hakan Türker, Mehmet Larçın’ın dostları, Mehmet Larçın İzci Ocağı öğrencileri ve aile yakınları katıldı. Geçmişe saygı duymak gerektiğini vurgulayan Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, şöyle dedi:

"Kuşkusuz tüm belediye başkanları Giresun’a hizmet etmiştir. Şahsen kendisi yakından tanıyıp, hizmetlerine tanık oldum. Genç yaşta aramızdan ayrılışı hepimizi üzdü. Burada eşi Zafer Larçın, oğlu, kardeşi, akrabaları ve komşuları var. Belediye olarak geçmişimize saygı göstermeye, vefalı olmaya gayret ediyoruz. Giresunlu vefalıdır. Başkan Merhum Mehmet Larçın’ı anıyor, saygılar sunuyoruz."


Eski başkanlardan Hasan Karaibrahim de, Mehmet Larçın’la birlikte Giresun ve Giresunspor için çok güzel çalışmalar yaptıklarını anlattı, Larçın adına düzenlenen etkin ve vefalı çalışmadan dolayı Giresun Belediyesi’ne teşekkür etti.


Merhum Mehmet Larçın’ın yakın arkadaşı Akın Karaibrahim bazı anılarını paylaştı, aile adına konuşan oğlu İlker Larçın da, Giresun Belediyesi’nin çalışmasının kendilerini çok duygulandırdığını belirterek, "Babamın unutulmaması, vefa gösterilmesi ailemizi çok gururlandırdı. Başta Belediye Başkanımız Kerim Aksu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" dedi.