Fatsa'da yaşanan toprak kayması neticesi Çetirtepe İlkokulu ve Ortaokulu'nun istinat duvarı çöktü. Toprak yığını altında olan Fatsa ben Reşadiye yolu kenarında park halindeki Kadir Çalgıcı ve ve Ahmet Ece'ye ilişkin 2 araba hurdaya döndü. Yaz tatili sebebiyle okulda kimsenin bulunmaması ise mümkün bir faciayı önlemiş oluyor.

Kulak Semti Muhtarı Cabil Yüksel, "Okulumuzun bahçesi yukarıya mahallelerimizden yağmur suyu ediniyor. Havaların fazla yağmurlu gitmesi ve toprağın yumuşamasından ötürü istinat duvarı yıkıldı. Bizim sevindiğimiz puan burada hiç kimsenin burnunun dahi kanamaması. Salı bugünü okul bahçesinde asker gecesi yapacaktık ve bu konuyla alakalı görevli makamlardan müsaade de almıştık. Duvarın daha eskiden çökmesi faciayı da önlemiş oluyor. Duvarın patlaması benzer tüp patlaması benzeri duyuldu. Yukarıya semtlerden karayolunda kocaman bir talihsiz talihsiz kaza olduğunu zannetmişler. Yetkililerden hemen okulumuzun duvarının yapılmasını ehemmiyetle rica ediyoruz" diye sohbet etti .
'ŞOK OLDUK'

Okul Aile Birliği Başkanı Emine Yüksel, okul müdürlüğünün okulun duvarıyla alakalı daha eskiden arzuhal verdiğini belirterek "Burayla alakalı görevliler geldiler, baktılar ve aradan 2 ay geçmesine nazaran bir birşey yapmadılar. Benim evim okul bahçesine bir sürü yakın. Ben her erken okul müdürünü bu duvarın çatlağına bakarken görüyordum ve ona ben de bir sürü üzülüyorum. Bu istinat duvarının yüksekliğinden benim çocuğum dahi düştü ve beyin kanaması geçirmişti" şeklinde sohbet etti.

Otomobili yıkıntı altında olan Buyruğa Ece ise, "Ben aracımı durum hemen 5 ben 10 dk önce buraya park ettim. Patlama sesi ile auta çıktık ve şok olduk" diye konuştu