Hain PKK terör örgütünün saldırıları sonucu Yozgat bir ayda verdiği 3. şehidine ağlıyor. Van'ın Çatak ilçesinde PKK terör örgütü mensupları ile girilen çatışmada şehit düşen er Doğan Göçer'in acı haberi memleketi Yozgat'ı yasa boğdu.

    Çatak ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Evkuşan Yaylası Körüklü Vadisi`nde bir grup teröristle çıkan çatışmada, bir korucu ile birlikte şehit düşen Doğan Göçer`in acı haberi, Sarıkaya ilçesi Tepedoğan köyüne tez ulaştı. 4 yaşında anne ve babasının ayrılmasından sonra İstanbul’da babasının yanında yaşayan şehit erin, köye ara sıra dedesinin yanına geldiği belirtildi. Köyde dedesinin evine gelen aile yakınları ve akrabaları gözyaşlarına boğuldu. Babasının İstanbul’dan Yozgat’a gelmek için yola çıktığı öğrenildi.
    Şehidin, Sarıkayanın Babayağmur kasabasında yaşayan annesi Ayfer Tufan ise acı haber üzerine Tepebaşı köyündeki kendi baba evine geldi. Eski eşi ile arasının olmadığını belirten acılı anne Ayfer Tufan, "Oğlumu en son 4 yaşındayken gördüm. Bir daha görmedim. Çünkü görmeme izin vermiyorlardı. Geçen yıl telefonla konuştum. Son kez yüzünü görsem yeter." diye gözyaşlarına boğuldu.
    Diğer yandan, şehit erin sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında, "Bu vatan kalleşlere kalmayacak biz ayaktayken", "Burası şafağa 90 kala nöbetten düşenlerin yeri değil, burası şafağa 9 kala şehit düşenlerin yeri. Doğum günümde operasyona çıktım, böyle bir şans var bende. Vatan sağ olsun, ne diyeyim", "Çatak timi yine sessizce dağlara çıkacak, dağdaki sessizliği bozmaya gidiyoruz. Burası havada kuşların kelebeklerin uçtuğu yer değil, burası havada mermilerin uçtuğu yerdir. Burası Van Çatak Burası cilalı taşlar üzerinde dans etmesini bilenlerin yeri değil, burası amansız dağlarda düşmanla raks etmesini bilenlerin yeri. Buradan çıkış yok" şeklinde ifadelerin yer aldığı görüldü. Şehit erin cenazesinin, yarın düzenlenecek törenin ardından Sarıkaya’da toprağa verileceği belirtildi.
    Yozgat'tan, son bir ayda üç şehit verildi. İlk olarak Yerköy ilçesinden Erhan Er, Hakkari Çukurca'da şehit düştü. İkinci olarak Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu Tunceli'de şehit oldu. Son olarak er Doğan Göçer'in, Van Çatak'tan şehadet haberi geldi.