AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, üreticilerin mağduriyetlerini telafi edici destekler sağlanması konusundaki çalışmaların devam ettiğini belirtti. İlgili bakanlıklarla temasta olduğunu ifade eden Kavaklıoğlu, patatesçilerin sorunlarını bu kez Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a aktardığını söyledi.

        Milletvekili Kavaklıoğlu, yaptığı açıklamada, Başbakan Erdoğan’la üreticilerin yaşadıkları mağduriyetleri giderici destekler konusundaki görüşmesinin, TBMM’de AK Parti grup toplantısı öncesi gerçekleştiğini ifade etti.

        Kavaklıoğlu, yaşanan don afetinden Niğde ilinde 34 köy ve kasabada patates üreticilerinin zarar gördüğüne işaret etti. Kavaklıoğlu, çiftçilerin zor gününde her zaman yanında olan hükümetin ve bölge milletvekilleri olarak kendilerinin don afetinin yaşandığı ilk günden itibaren, yaşanan mağduriyete duyarlı bir yaklaşım sergilediklerini vurguladı. Don afetinden zarar gören üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi’ye olan borçlarının yanı sıra Medaş’a olan elektrik borçlarında bir yıl süreyle erteleme gerçekleştiğinin altını çizen Kavaklıoğlu, bunların çiftçilere bir nebze olsun rahat bir nefes aldırdığını ifade etti.

        Alpaslan Kavaklıoğlu, ayrıca, sözkonusu üreticilerin 2090 Sayılı, afetten zarar görenlerin zararlarının karşılanmasını düzenleyen kanundan yararlanamadıklarını belirterek, patates üreticilerinin mağduriyetlerinin giderilmesi için nakdi destek sağlanması konusunda da yoğun bir çaba sarf ettiklerini sözlerine ekledi. AK Partili Kavaklıoğlu, şöyle dedi: “Bizim için öncelik, çiftçimizin alın teri ve emeğidir. Geçimini patates tarlalarından sağlayan, topraktan aldığı ürüne değer katarak bizlere ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır. Bizler de bunun sorumluluğunda hareket etmeye devam edeceğiz.”