Sultangazi'de yüzü maskeli 2 kişi, bir kuyumcu dükkanına girerek kuyumcu dükkanındaki 2 kişiyi öldürdü. Cinayetin hırsızlık amaçlı olup olmadığı henüz belirlenemezken, polis cinayeti işleyen 2 şüpheli ile gözcülük yapan bir kişiyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Olay, saat 20.30’da Sultangazi Yunus Emre Mahallesi Adem Yavuz Caddesi’nde bulunan bir kuyumcu dükkanında yaşandı. Edinilen bilgilere göre, kuyumcu dükkanına gelen 3 kişiden 2’si dükkanın içerisine girdi. Yüzü maskeli silahlı şahıslar, iş yeri sahibi Serkan Ergül(39) ile Celal Karaduman’ın (57) üzerine kurşun yağdırdı. Kimliği belirsiz maskeli şahıslar daha sonra kuyumcu dükkanından çıkarak, kendilerini bekleyen araçla olay yerinden hızla uzaklaştı.

Şahısların kuyumcu dükkanından ayrılmasından sonra çevre esnafı ve mahalle sakinleri kuyumcu dükkanına girdi. Kuyumcu dükkanına giren vatandaşlar, 2 kişinin yerde kanlar içerisinde yattığını gördü. Vatandaşlar yerde yaralı halde yatan 2 kişiyi araçlarla Özel Gazi Hastanesi’ne götürdü. Ağır yaralı Serkan Ergül ve Celal Karaduman hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olay yerine gelen polis ekipleri iş yerinde ve çevresinde incelemelerde bulundu. Olayın hırsızlık amaçlı olup olmadığı henüz belirlenemezken, polisin cinayet şüphesi üzerine yoğunlaştığı öğrenildi. Polis ekipleri, cinayeti işleyen 2 şahsı ve araç içerisinden gözcülük yapan 1 kişiyi yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı.

Yüzü maskeli kişilerin hızla otomobille uzaklaştığını söyleyen bir görgü tanığı, "Dükkanda oturuyordum. Silah sesi ile dışarı çıktım. Dışarı çıktığımda yüzü maskeli bir kişinin kuyumcudan çıktığını gördüm. Arabaya binerek buradan uzaklaştılar. Aracın plakası yoktu. İçeriye doğru koştum ve Serkan abinin yerde yattığını gördüm. Saldırganlardan birini gördüm. Yüzü maskeliydi arabaya binerek olay yerinden uzaklaştı." dedi.