Sultangazi Belediye Hizmet Binası, Nikah Salonları ve Kapalı Otopark Projesi'nin temeli, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın katıldığı törenle atıldı.

Uğur Mumcu Mahallesi’nde toplam inşaat alanı 75 bin m2 olarak yükselecek Belediye Hizmet Kompleksinde;  hizmet binası, idari bina, nikah salonları ve ilçenin en büyük kapalı otoparkları yer alacak.


Sultangazi’yi marka şehir yapacak projeler bir bir hayata geçiyor.  Sultangazi Belediyesi tarafından planlanan vizyon projeler arasında yer alan  Sultangazi Belediyesi Hizmet Kompleksi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Törene Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış’ın yanı sıra İstanbul Valisi  Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milletvekilleri Ahmet Baha Öğütken, İbrahim Yiğit, Hüseyin Bürge, Ahmet Haldun Ertürk,  İlçe Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım,
Bahat Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Dr. Hamza Bahat, muhtarlar  ile çok sayıda vatandaş katıldı.







“PROJELERİMİZ YARINLARIMIZIN TEMEL TAŞLARI OLACAK”

Temel atma töreninde konuşan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Sultangazi’yi hayat kalitesi yüksek bir ilçe konumuna getirmek için altyapıdan çevreye, kültürden sosyal doku projelerine kadar pek çok alanda yatırım yapıldığına dikkat çekti.



Sultangazi’de imar ve fen işlerinin ötesinde, şehrin estetiğini ve kimliğini ortaya çıkaracak projeleri hayata geçirmek için tüm imkanların seferber edildiğini ifade eden Başkan Altunay şunları söyledi:


“Sultangazimizin  geleceğini dikkate alarak projelendirdiğimiz onlarca yatırım, ilçemizin aydınlık yarınlarının temel taşları olacak. Yaptığımız yatırımlarla ilçemiz adete bir şantiye haline dönüştü. 50. Yıl Kültür Merkezi ile Alibey Havzasını çevreleyen alanda Mimar Sinan Kent Ormanı’nı bu yıl hizmete açtık. Malkoçoğlu’na yaptığımız tematik parkının açılış kurdelesini de yine sizlerle kısa bir süre önce birlikte kestik.



İlçemize yeni vizyon katacak bir çok projenin de temellerini attık. Sultançiftliği ve İsmetpaşa mahallelerinde yedi yıldızlı çok fonksiyonlu Pazar alanlarının inşaatı hızla devam ediyor. Öte yandan Sağlık Bakanlığı tarafından yaptırılan 200’ü kadın-doğum olmak üzere 600 yataklı Devlet Hastanesi ile İl Özel İdaresi tarafından ihale edilen Yaşlı Bakım ve Huzur Evi’nin de yapım çalışması hızla devam ediyor.”



“KENT ORMANLARI İSTANBULLULARIN MESİRE ALANLARI” 

2 Haziran’da Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu ile birlikte hizmete açılan Mimar Sinan Kent Ormanı Hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Altunay, “2010 yılında hizmete açtığımız Hacı Bektaş-ı Veli Kent Ormanıyla birlikte İstanbul toplam 1620 dönümü kapsayan kent ormanlarına kavuştu. Yeşillerin arasından mavinin tüm tonlarını taşıyan Sultangazi Kent Ormanları artık İstanbulluların yeni mesire ve dinlenme yeri” diye konuştu.



Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ise “Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sultangazililere selamını getirdim” sözleriyle başladığı konuşmasında Sultangaziye yönelik yaptığı çalışmalardan dolayı Başkan Altunay’a teşekkür etti. Bakan  Bağış, “Sultangazi Avrupa Birliği standartlarının üzerinde bir belediyecilik konseptiyle  hem Sultangazi halkının ihtiyaçlarına cevap verecek bir belediye binasına hem de sinema ve nikah salonlarına kavuşuyor” dedi.





aSes-Fotoğraflar : Halil AYDIN