Sultangazi Belediyesi, “Öğretmenler Günü” dolayısıyla eğitimcileri bir araya getirdi. Avrasya Düğün Salonu’nda düzenlenen programa Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir, belediye meclis üyeleri, okul müdürleri ile öğretmenler katıldı.

 

Programda konuşan Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, öğretmenlerin gününü kutladı. Kaymakam Uslanmaz,  ilçedeki eğitim için gerek devlet eliyle gerekse belediye katkılarıyla birçok hizmetin yapıldığına dikkat çekerek şunları söyledi:

 

 “Eğitimde yaşanan istek ve arzuları kendi sıkıntısı olarak gören bir Belediye Başkanıyla çalışmaktan haz duyuyorum. Beni okutup kaymakam eden siz öğretmenlere çok şey borçluyum. Bunu sizlere hizmet ederek; eğitim, öğretim kalitesini artırarak ödemek istiyorum.”           

 

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise yaptığı konuşmada, ilçedeki eğitim seviyesinin her geçen yıl artış gösterdiğini söyledi. “Her geçen yıl daha iyi noktalara ulaştığımızı görmek bizleri sevindiriyor” diyen Başkan Altunay, gençleri daha aydınlık geleceğe hazırlayan öğretmenlere sonsuz saygı duyduğunu söyledi.

 

Sultangazi’deki eğitim için fiziki koşullar göz önüne alındığında bir rekor kırdıklarını ifade eden Başkan Altunay, “4.5 yılda Sultangazi’ye 22 okul kazandırarak bir rekora imza attık. Bu okulların arsalarını belediye olarak biz tahsis ettik. İl Özel İdaresi ve İl Genel Meclisi’yle birlikte Sultangazi’ye kazandırmanın mutluluğunu yaşadık” şeklinde konuştu.

 

Sultangazi’nin Okullar Hayat Olsun projesinde de pilot bölge seçildiğini hatırlatan Başkan Altunay, bu projeyle okul bahçelerin doğa bahçelerini dönüştüğü kaydetti. İlçe genelindeki okullarda eğitim gören tüm öğrencilere her yıl ücretsiz defter dağıtımı yaptıkları da ifade eden Başkan Altunay, “Eğitimde yakaladığımız sıralamayı çok daha yukarı taşıyacağımıza olan inancımla emeği geçen tüm öğretmenlerimize minnettar olduğumu söylemek istiyorum” dedi.

 

Gecede konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar Demir ise eğitimcilerin “Öğretmenler Günü”nü kutladı. Demir, “Bize ilham veren, çocuklarımıza gönlünü adayan; sevgisini paylaşan öğretmenlerimizdir.  Öğrencilerimizi bilgi ve sevgi iklimi etrafında buluşturan; etrafını aydınlatırken kendisi eriyen tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum. Onlara şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri,  Engelli Öğretmen Serhat Dağ’a çiçek ve hediye takdim etti.

Programda Cumhurbaşkanlığı Devlet Sanatçısı Recep Alper Çevirel, Türk Sanat ve Türk Halk müziğinden şarkılar seslendirerek geceye renk kattı.