Sultangazi Belediyesi, mahalle aralarında kurulan pazarların beraberinde getirdiği çevre; görüntü ve ses kirliliğini ortadan kaldırmak amacıyla yeni bir pazar ve hizmet tesisi konseptini ortaya koyduğu hizmet tesisleri açılışlarına bir yenisini daha ekledi. Sultançiftliği Mahalle Hizmet Tesislerinin ardından “Cevher Dudayev Hizmet Tesisleri” de görkemli bir törenle hizmete açıldı. Hayata geçirilen proje ile pazar kültürüne yeni bir ivme kazandırılırken, mahallelerin fiziki mekan ihtiyaçlarına da cevap verilmesi amaçlanıyor.

İsmetpaşa Mahallesi’nde yapılan açılış törenine AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ahmet Haldun Ertürk ve Şirin Ünal, AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşcu, Sultangazi Kaymakamı Ali Uslanmaz, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay,  AK Parti İlçe Başkanı Murat Atım katıldı. Törene ayrıca  efsane lider Cevher Dudayev’in kardeşleri Üveyz Vakho Arsanov Dudayev ve Lechi Dudayev ile Çeçenistan’da bağımsızlık mücadelesi veren Çeçen komutanlar katıldı.

Programda konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Mahalle Hizmet Tesisleri’nin ikincisini hayata geçirmekten büyük mutluluk yaşadıklarını söyledi.  Sultangazililer için her zaman hizmetin en iyisini düşündüklerini belirten Başkan Altunay, “Göreve geldiğimiz gün buradaki vatandaşımızı başka ilçelere gitmeden hizmetin en iyisini getireceğimize dair kararlılık içindeydik. Bugün bu kararlılığımızın sonuçlarını hep birlikte yaşıyoruz” dedi.

İlçe genelinde el değmedik yer bırakmadıklarını ifade eden Başkan Altunay, “Eğitimden sağlığa, vizyon projelerden altyapıya, tematik parklardan Sultangazi Kent Ormanlarına kadar bir çok çalışma yaptık. İsmetpaşa Mahallesi’nde bütün eksiklikleri giderdik. Mahallede el değmedik yer bırakmadık” dedi.

Pazar yerlerini kapalı alanlara taşınması konseptini içeren Cevher Dudayev Hizmet Tesisleriyle de birçok fonksiyonu bir arada halka taşıdıklarının bilgisini veren Başkan Altunay, şunları söyledi:

“Pazar alanlarının yanı sıra İSMEK, Aile Sağlığı Merkezi, Amfi tiyatro, bilgi evi olarak da hizmet verecek çok fonksiyonlu bir tesis olmasını sağladık. Aynı zamanda engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla gezebileceği tesisimiz yeşil alanlarıyla da tam bir yeşil dostu olarak hizmetinizde. Biz bu tesisle ‘bir hizmet, bir iş için yapılır’ anlayışını kaldırarak birçok hizmeti bir arada sunulabileceğini de göstermiş olduk.” 

Başkan Altunay, birçok fonksiyonu birada bulunduran hizmet tesisi açılışlarına Belediye Hizmet Kompleksi ve 50. Yıl Mahalle Hizmet Tesisleriyle devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

Programa katılan İstanbul Milletvekilleri Ahmet Haldun Ertürk konuşmasında AK Parti belediyeciliğinin nişanesi olan bir tesisin açılışında bulunmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. 

 

İstanbul Milletvekili Şirin Ünal da Başkan Altunay ve ekibini tebrik ederek çalışmalarında başarılar diledi.

 

Çeçenistan’ın efsanevi lideri Cevher Dudayev’in kardeşleri Üveyz Vakho Arsanov Dudayev ve Lechi Dudayev ise Başkan Altunay ve ekibine teşekkür ederek; Sultangazililere minnet duygularını iletti.

 

AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ise yaptığı konuşmada Cevher Dudayev ismiyle anlamlı bir hizmetin sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Babuşcu, “Bu hizmet tesisleriyle yerel yönetimlerin hizmetleri nasıl marka haline getirdiğini ve hizmetlerin değerini yukarılara taşıdığını görüyoruz. Bu tesisle halkımızın bir çok ihtiyacına cevap verilecek; hayat standartlarını yükselecektir” dedi.  Hizmetlerle halkın gelecek hayallerine karşılık verdiklerine dikkatleri çeken Başkan Babuşcu,  sözlerini şöyle tamamladı:

 

“Biz laf değil; iş yapıyoruz. Milletimizin özlemlerine karşılık gelecek hizmetlerimizi her gün yeni bir ufukla ortaya koyuyoruz. Sultangazi yerel hizmetlere susamış bir ilçe. Başkan Altunay ve ekibi de Sultangazi’yi daha güvenli ve konforlu bir yaşam standardına kavuşturmak için çalışıyor ve koşturuyor.  Bu hizmet tesisleri de bu hizmet anlayışının somut bir göstergesidir.”

 

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdeleyi keserek, vatandaşlarla birlikte Cehher Dudayev Mahalle Hizmet Tesisleri’ni gezdi.