Sultangazi Belediyesi’nin ilçede faaliyet gösteren amatör spor kulüplerine yönelik malzeme yardımı devam ediyor.

 

50. Yıl Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle 9 amatör kulübüne çeşitli spor malzemeleri dağıtımı yapıldı. Törene Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, Çıksalınspor Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar, amatör kulüp yöneticileri ile genç sporcular katıldı.

 

Törende konuşma yapan Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, 3 yıldır amatör spor kulüplerine malzeme desteği sunduklarını söyledi. Sultangazi’de spor yapılan mekanların arttırılması için de çalışmalara devam edildiğini kaydeden Başkan Altunay, “Sultangazi’de spor yapılması için fiziki mekanların arttırılması ve boş alanların değerlendirilmesi önemlidir. Sultangazi Kent Ormanları’nı bu anlamda değerlendirdik. Orada yaptığımız futbol, basketbol, voleybol ve tenis kortları gençlerimizin  hizmetine sunduk” dedi.

 

KÜLTÜR MERKEZİ ARALIK AYINDA HİZMETE AÇILIYOR

İçerisinde buz pistinin de yer alacağı Hoca Ahmet Yesevi Caddesi üzerinde inşa edilen kültür merkezinin Aralık ayı sonuna kadar hizmete açılacağının müjdesini de veren Başkan Altunay, “Kültür merkezinde 7 adet sinema salonu ile 750 kişilik tiyatro salonu ve buz pisti yer alacak. Merkezde ayrıca kütüphane, çok amaçlı salonlar bulunacak”  ifadelerini kullandı.  Sultangazi’de her spor branşının yapılabilecek duruma geleceğine dikkatleri çeken Başkan Altunay şunları söyledi:

 

 “Parklarımıza masa tenisi kurarak gençlerimizin bu sporu da yapmalarını sağladık. 50. Yıl Kültür Merkezi, Mahalle Hizmet Tesislerimiz ve Kent Ormanlarımızla Sultangazili gençlerimiz hangi branş sporunu yapmak isterse ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Amatör spor kulüplerine ise şimdiye kadar yaklaşık 20 bin malzeme desteği sunduk.  Bundan sonra da gençlerimize imkanlar ölçüsünde desteklerimizi sürdüreceğiz. Gençlerimizin aldıkları başarı ve ödüllerinden gurur duyuyoruz. “

 

Programda Çıksalınspor Teknik Direktörü Yrd. Doç. Dr. Mehmet Mustafa Yorulmazlar gençlerle sohbet etti.

SPOR MALZEMESİ DESTEĞİ

Spor malzemesi desteği kapsamında ilçedeki amatör spor kulüplerine;  kaban, eşofman takımı, şort, forma takımı, t-şört,  yağmurluk, antrenman topu, maç topu, antrenman yeleği, karate elbisesi, tekvando elbisesi dağıtımı yapıldı.

 

Sultangazi Belediyesi, amatör spor kulüplerine 2011 yılında 8 bin 570; 2012 yılında ise 2 bin 806 adet malzemeyi destek olarak sundu. 2013 yılında ise 7 bin 460 adet malzeme amatör takımların ihtiyaçlarını gidermesi için dağıtıldı.