Perşembe gününden itibaren Giresunluları ağırlamaya başlayan Feshane'de bugün mehteran sürprizi vardı. Giresun’un önde gelen isimleri ve vatandaşlar Eyüp Camii’nde kıldıkları cuma namazının ardından, etkinliğin yapıldığı mekana mehteran takımıyla eşliğinde yürüdüler.

GİRESUN’UN TÜM RENKLERİ BİR ARADA

Feshane Giresun Günleri’nin ikinci günü etkinliklerine, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Ünal Kaçır, Ahmet Baha Öğütken ve Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu katıldı. Giresun’un tüm renklerinin bir arada sergilendiği etkinliğe halk büyük ilgi gösterdi. Özellikle tarihi Giresun evi ziyaretçilerin ilgisini çekti. Mekanın girişinde sunulan Giresun’a özgü yemekler ziyaretçilerin iştahını kabartırken, içeride çalan yöresel müzikler Giresunluları coşturdu.

BÜYÜKLERİMİZDEN DİNLEDİKLERİMİZİ BURADA YAŞIYORUZ


7. Giresun günlerinde hemşerilerini ziyaret eden AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Baha Öğütken, “Burada eski günlere dönme şansı elde ediyoruz. Annemizde, ninelerimizde, dedelerimizden dinlediklerimizi burada görme fırsatı yakalıyoruz” dedi. Vatandaşın etkinliğe olan ilgisine de değinen Öğütken, “Burada muhteşem bir kalabalık var, hem İstanbul’da yaşayan hem de Giresun’dan gelen hemşehrilerimiz burayı doldurdu, ben Giresun Dernekler Federasyonu’nu tebrik ediyorum” diye konuştu.



GİRESUNLULAR BU İŞİ BİLİYOR

Cuma namazından sonra mehteran yürüyüşüne katılan Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu organizasyonun başarısına değindi. Feshane’de her hafta ayrı şehrin gün düzenlediğini belirten Kavuncu, “Her hafta burada ayrı bir ilimizin güzelliklerini görme şansı elde ediyoruz, Giresunlular bu işi gerçekten iyi biliyorlar. Giresun Dernekler Federasyonu bu yıl çıtayı iyice yükseltmiş. Sürekli diğer illere örnek oluyorlar, ben tüm İstanbulluları buraya davet ediyorum” diye konuştu.

Mutfağından folkloruna, müziğinden, hediyelik eşyalarına kadar birçok yöresel ürünlerin sergilendiği Feshane'deki etkinlik 4 gün boyunca devam edecek.

Etkinlikler hakkında bilgi veren Giresun Sivil Toplum Kuruluşları Federasyonu Başkanı Hasan Turan, "Bugün burada 7'inci Giresun Günleri'ni başlatmış bulunuyoruz. 5 Mayıs'a kadar etkinliğimiz devam edecek. Feshane'de hemşeri günlerini ilk biz başlattık. Bugün de 7incisini yapıyoruz. Her yıl etkinliklerimize yenilikler katıyoruz. Bu yılki organizasyonumuzun içerisinde yerellik adına her şey var. Giresun'un kültürel yapısı sanatı müziği gelenekleri her şey var. Bütün ilçelerimiz burada stant açtı. Valiliğimiz, ticari firmalarımız herkesin bir standı var. Bunların içinde Giresun'un bütün güzelliklerini göreceksiniz. İkramlarımızı göreceksiniz" dedi.



7. Giresun Günleri'nde kurdukları stantlarda Giresun'a ait birçok değeri sergileyeceklerini belirten Hasan Turan, "Kurduğumuz birbirinden güzel stantlarda yöresel tatlarımızı, müziğimizi ve folklorumuzu sergiliyoruz. Her yıl çok sayıda kişinin katıldığı etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyorum" diye konuştu.

7. GİRESUN GÜNLERİNİN İLK VEKİLİ KAÇIR OLDU

Şebinkarahisarlı İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, 7.Giresun Günlerine katılan ilk milletvekili oldu. Beraberinde Şebinkarahisar Belediye Başkanı Şahin Yılancı ve dernek başkanları ile Giresun Günlerinde stantları gezen Ünal Kaçır, hemşerileri ile sohbet etti.



FAİK TUNAY, MAVİ KARADENİZ'DE GİRESUNLULARI KUTLADI

Daha sonra CHP İstanbul Milletvekili Faik Tunay ve beraberindeki partililer stantları gezerek esnafları hayırlı işler diledi ve halk ile sohbet ettiler. Mavi Karadeniz Tv’de canlı yayına çıkan Tunay, Giresunluları yaptıkları organizasyondan dolayı tebrik etti.