Gaziosmanpaşa'nin ilk belediye Başkanı Sabri Öztürk vefat etti. Eski adı Küçükköy Belediyesi olan 1984 yılında Gaziosmanpaşa’ya taşınan O dönem Türkiye’nin en kalabalık ilçesi unvanını kazanan adı İstanbul Gaziosmanpaşa Belediyesi olarak değişen belediyenin ilk belediye başkanı 19. Dönem İstanbul Milletvekili Trabzon Araklı Yeşilce Köyünden Sabrı Öztürk İstanbul’da vefat etti.
Sabri Östürk'ün vefatının ardından Gaziosmanpaşa Beledieyesi'nin bir duyuru yapmaması, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ise attığı SMS mesajlarında ise  Belediye Başkan Adayımız diye söz edip eski Belediye Başkanı ve Milletvekili dememesi vefasızlık olarak yorumlandı. Sabri Öztürk, Gaziosmanpaşa'nın ilk 1984 yılında seçilen ilk belediye başkanı. Anavatan Parti'inde siyasete başlayan Sabri Öztürk daha sonra, yine Anavatan Partisi Listesinden Milletvekili adayı oldu. Tercihli sistemin olduğu dönemde Milletvekili seçilen Sabri Öztürk en yüksek oyu alarak Gaziosmanpaşalıların sevgisinin üzerinde olduğunu gösterdi.

Bu gün Gaziosmanpaşa'da hizmet veren birçok kamu kurumunun binaları onun döneminde yapıldı ve temeli atıldı. Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı onun döneminde yapılan bir kamu kurumu binası. Yine bugün mezbele hale düşün Gaziosmanpaşa Stadyumu da onun eserleri arasında. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı binasının planlaması ve temelinin atılması da da Sabri Öztürk imzası var.

Trabzon Araklı Yeşilce Köyünde doğan Sabrı Öztürk uzun süredir yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü.

İstanbul Araklılılar Derneği Başkanı işadamı Yüksel Özyurt'un Dayısını oğlu ve İstanbul Araklılılar Derneği Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Öztürk'ün akrabası olan Sabrı Öztürk, 26 Haziran 2014 günü İstanbul Gaziosmanpaşa Merkez Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra, aynı ilçede Küçükköy Mezarlıgında ( Karadeniz Mahallesi ) ebedi yolculuğuna uğurlanacak.

Döneminde Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olan İstanbul Gaziosmanpaşa’yı yöneten eski belediye başkanı ve 19. Dönem İstanbul Milletvekili Sabrı Öztürk’e Allah’tan rahmet, tüm dost ve akrabalarına baş sağlığı dileriz.