CHP Gaziosmanpaşa İlçe Örgütü Gaziosmanpaşa Yenimahalle Seçkinler Düğün Salonu’nda, “Kentsel Dönüşüme Evet, Rantsal Dönüşüme Hayır" konulu bir panel düzenledi.

CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanı Mehmet Polat'ın sunum yaptığı ve CHP İstanbul 2.... Bölge Milletvekili Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Üyesi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan’ın konuşmacı olduğu panele, CHP Gaziosmanpaşa Belediye Başkan Adat Adayları Ferhat Epözdemir, Yusuf Ergüven, Küçük köy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erkan Kaya ve Yeni Mahalle sakinleri katıldı.
Polat; "CHP Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı olarak vatandaşlarımızın sıkıntılarını ve sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında “Kentsel Dönüşüm” yasasıyla ilgili yoğun çalışma yaptıklarını ifade etti. Seçkinler Düğün Salonunda bir araya gelen vatandaşlarımıza seslenerek ; Gaziosmanpaşa İlçe Başkanlığı olarak, bugün sizleri dinlemeye geldik amaç size yapılan yanlışlık ve haksızlıkları karşılıklı konuşarak, yardımcı olmamızı istediğiniz hususlar hakkında sizlerden bilgi almak. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yerine getireceğiz. Sizlerden isteğimiz moralinizi bozmayın, sahipsiz değilsiniz, Cumhuriyet Halk Partisi sizlerin partisi, halkın partisi. Bu sebeple sorunlarınızın ve sıkıntılarınız takipçisi olmaya devam edeceğiz. Büyük emeklerle, yemeden, içmeden, yıllarca çalışarak sıkıntılar çekerek var ettiğiniz evlerinizin elinizden alınmasına müsaade etmeyeceğiz. Mücadelemiz devam edecek” dedi.

İnsanları korkutarak simsarlar yollayarak buralar sizin değil sizler buralarda 40 yıldır beleşe oturdunuz diyenlere inat gelin 5 ay daha direnin. 5 ayın sonunda Cumhuriyet Halk Partisi Gaziosmanpaşa'da iktidara geldiğinde Kentsel dönüşüm nasıl uygulanıyor hepiniz göreceksiniz” dedi.

CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Haluk Eyidoğan, Gaziosmanpaşa'daki kentsel dönüşüm uygulamalarına ilişkin vatandaşlara uyarılarda bulundu. Eyidoğan, “Tapunuz olsun yada olmasın birlik olun, sakın birbirinize düşmeyin yoksa Rezidansçılar kazanır” dedi.

Panelde, “Birlik olup haklarınızı savunun” ifadelerine yer veren Haluk Eyidoğan, “Tapulu yada tapusuz olsanız da mutlaka bir araya gelmelisiniz. Tapulu ve tapusuzlar diye ayrışmayın, birbirinize düşmeyin. Sizi parçalamaya, aranıza nifak sokmaya çalışanlar olacaktır. Bunlara sakın fırsat vermeyiniz. Yoksa Rezidansçılar kazanacaktır. Evrensel olarak insanımızın barınma hakkı vardır. Barınma hakkı sizlerin anayasal hakkınızdır. Tapusuz olmak hak sahibi olmamak değildir. 20- 30 sene oturduğunuz ve hayatınızı sürdürdüğünüz mülklerde sizler tapusuz olsanız da elektrik ve suyunuz varsa sizler vergi ödüyorsanız hak sahibisiniz demektir” şeklinde konuştu.

Yeni Mahalle sakinlerinin sorularını da cevaplayan CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Haluk Eyidoğan, son olarak; “Eğer, Kentsel Dönüşüm adı altında bir sözleşmeye imza atacaksanız kendinizi maksimum koruma altına alınız” uyarısında bulundu.