Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı, geçen hafta yaptığı basın duyurusunun hemen akabinde Fatih Belediye Başkanlığı web sitesindeki eski 1/1000’lik imar planlarına ulaşma imkânı veren bölümü kaldırdığını fotoğraflarla belgeledi.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı tarafından yazılı bir basın açıklamasıyla duyurulan haberin tam metni şöyle:

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı’nın geçen hafta yaptığı basın duyurusunun hemen akabinde Fatih Belediye Başkanlığı, web sitesindeki eski 1/1000’lik imar planlarına ulaşma imkânı veren bölümü kaldırdı.


Fatih Belediye Başkanlığı’nın basın- yayın yoluyla yaptığı açıklamalarda, hiç ilgisi yokken Saadet Partisi’ni de suçlaması üzerine, Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı geçen hafta bir basın duyurusu yapmıştı.

Basın duyurusunda Fatih Belediyesi’nin “Kentsel Yenileme” projeleriyle vatandaşla mahkemelik olduğu, mahkemeyi kaybetmesine rağmen Bakanlar Kurulu marifetiyle Acele Kamulaştırma kararı aldırdığı, hazırladığı 1/1000’lik imar planlarında yüzlerce tarihi eseri yok ettiği ve bu imar planlarında vatandaşın mülkiyet hakkını kısıtlayan ve yok eden uygulamalar yaptığını belgeleriyle ortaya koymuştu.

Fatih Belediyesi, bir yandan imar planları nedeniyle binlerce Fatihli ’den, sivil toplum kuruluşlarından ve tarihçilerden gelen tepkileri bir nebze olsun dindirmek üzere geri adım atamaya çalışırken, diğer yandan tepkilere neden olan imar planlarını kendilerinden önceki dönemde yapıldığını söyleyerek sorumluluğu üzerinden atmaya çalışmıştı.

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı'nın yaptığı basın duyurusu!

Saadet Partisi Fatih İlçe Başkanlığı yaptığı basın duyurusunda, 15 Kasım 2012 tarihinde askıdan inen 1/1000’lik imar planlarının eskisiyle aynı olmadığını ispat sadedinde, Fatih’in bazı yerlerindeki ada-parsel numaralarından örnekler verilmişti.

Belediye’nin web sitesinde ani operasyon!

Bu açıklamaların basına da yansıması üzerine Fatih Belediye Başkanlığı, kendi web sitesinde ani bir operasyon yaparak coğrafi bilgi sistemi içindeki eski imar planlarına erişimi engelledi.



Çünkü iki planı inceleyenler çok rahat bir şekilde planların aynı olmadığını, Fatih Belediyesi’nin kamuoyunu yanılttığını çok daha net göreceklerdi.

Fatih Belediyesi istediği kadar çırpınsın, yapmış olduğu imar planlarının ve Kentsel Yenileme projelerinin siyasi sorumluluğunu er ya da geç üstlenmek zorunda kalacak ve siyasi bedelini de ödeyecektir.