2013-2014 Eğitim-Öğretim Yılı tüm yurtta olduğu gibi Eyüp’te de başladı. Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Karadolap Mahallesi’ndeki Mustafa Kemal İlköğretim Okulu’nda düzenlenen açılış törenine katıldı. Eyüp Kaymakamı Ali Taşkın Balaban ve Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Öğütçü’nün de katıldığı programda, İlköğretim Okulu’nun yeni anaokulunun açılışı da gerçekleştirildi.

İlköğretim Okulu öğrencilerinin yeni öğretim yılını kutlayarak, yeni açılan ana sınıflarını ziyaret eden Başkan İsmail Kavuncu, İlköğretim’deki öğrencilere belediyenin kırtasiye malzemelerinden oluşan setleri hediye etti.

İlçedeki eğitim ve öğretim kalitesinin artırılmasının için okullara destek olmaya devam edeceklerini belirten Başkan İsmail Kavuncu,
şunları söyledi: “İlçedeki okullarımızın bakım, onarım, boyama işlemlerini, temizlik görevlerini her yıl olduğu gibi bu sene de Belediyemiz üstlenmiştir. Her şey geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için. Onların sağlıklı, modern, çağdaş dersliklerde en iyi şekilde eğitim görmeleri için gereken her türlü yardımı ve çalışmayı gerçekleştireceğiz… Bu yıl yine ilköğretim okulu öğrencilerimize kırtasiye malzemeleri dağıtıyoruz… Aynı şekilde hükümetimiz de çocuklarımızın kitaplarını ücretsiz olarak kendilerine veriyor… Mehmet Akif İlköğretim okulumuzda yeni bir ana sınıfı açtık. Diğer mahallelerimizdeki eksikler de inşallah en kısa zamanda giderilecek. Yeni eğitim-öğretim yılının tüm Milli Eğitim camiasına, değerli öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.”