Eyüp Belediyesi ve Eyüp Kızılay Şube Müdürlüğü’nün işbirliğiyle Eyüplü engelli çocuklara giysi yardımında bulunuldu…

Eyüp Belediyesi Osmanlı Parkı Tesisleri’nde düzenlenen programa Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kızılay Şube Müdürü Abid Tüfekçi katıldı. Eyüp Belediyesi Özürlüler Koordinasyon Merkezi’nin organizasyonuyla yapılan programda down sendromlu, mental ve engelli 258 çocuğa giysi yardımında bulunuldu.

Geçen yıl Down Sendromlu ve mental gençler için başlattıkları projeye devam ettiklerinin altını çizen Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu,“Eyüp Engelliler Koordinasyon Merkezi, düzenlediği geziler ve eğitimlerle bedensel özürlü, mental ve Down Sendromlu gençlerimizi hayata bağlayan, onların kendilerine özgüvenlerini artırarak kendi başlarına ayakta durmalarını sağlayan projelere imza atıyor. Mental, Down Sendromlu ve bedensel engelli gençlerimiz Belediyemizin sosyal tesislerinde çalışıyor, ayrıca onlar için takı tasarım ve ebru kurslarının yanı sıra hizmet sektöründe çalışarak kendilerini hayata hazırlıyoruz. Uzman eğitmenler eşliğinde Belediyemiz tarafından gerçekleştirilen sanat kurslarında, öğrenciler hem el becerilerini geliştirme hem de psikolojik olarak rahatlama imkanı buluyorlar. Burada Eyüp Kızılay Şube Müdürlüğüze , sponsorumuza ve emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum. ” dedi.

Konuşmaların ardından Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Eyüp Kızılay Şube Müdürü Abid Tüfekçi, sponsor firma yetkilisi Mustafa Uğur Özen çocuklara giysi dağıtımını yaptı.