İstanbul Bilgi Üniversitesi, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) desteği, gençler, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler ve çevre gönüllülerinin katılımıyla 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde renkli bir şenliğe ev sahipliği yaptı. Etkinlikte ayrıca küresel iklim değişikliği ve doğa katliamına engel olmak için ağaçlar. net projesi olan Doğa için Çal videoları yayınlandı.

Eyüp Belediyesi’nin desteğiyle İstanbul Bilgi Üniversitesi Santral Kampüs’te Haliç kıyısında düzenlenen Yeryüzünde Bir Gün: Gençlik ve Yeryüzü Şenliği’ne Eyüplü gençler büyük ilgi gösterdi… Barış İçin Müzik, Hayal Meyal ve Özgür Demir’in birbirinden güzel şarkılarını seslendirdiği konserde eğlencenin doruğuna çıkan gençler, üniversitenin kampüsünde piknik yapıp güzel bahar havasının keyfini çıkartırken, dans edip şarkılar söylediler, Yeryüzünde Bir Gün Sinema filmini izleyerek muhteşem bir gün geçirdiler.


Bilgi Üniversitesi İletişim Direktörü Özlem Gürses’in sunduğu şenliğe, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, ailesi , Başkan Yardımcıları ile Bilgi Üniversitesi yönetimi, akademisyen kadro ve Eyüplü gençler katıldı… Şenliğe, sivil toplum kuruluşları, Eyüp Çoğul Çocuklar Platformu ve Göktürk Kızılay da stantlarıyla katıldı.

Yeryüzü ve Gençlik Şenliği’nde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı himayesinde hazırlanan “Yeryüzünde Bir Gün” filminin ilk gösterimi, tüm dünya ile aynı anda yapıldı.

Eylül 2008’de küresel bir çevrimiçi topluluk olarak kurulan Dünyada Bir Gün, (10/10/10) tarihinde 24 saatlik bir zaman dilimi içinde tüm dünyadan katılımcıların çektiği görüntülerden oluşan uzun metrajlı bir film ve eşsiz bir “video zaman kapsülü” meydana getirmek için bir medya projesi hazırladılar. Bu grup, tüm dünyaya Birleşmiş Milletler aracılığıyla çağrıda bulunarak 10.10.2010 tarihinde bir günlerini videoya alarak kendilerine göndermelerini istedi… Tüm dünyadaki ülkelerden tam 18 bin video geldi… Aynı çağrı 11.11. 2011 tarihinde de yapıldı… Ve bu videolar montajlanarak, 140 dakikalık Yeryüzünde Bir Gün belgesel filmi elde edildi… Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı çerçevesinde biraraya gelen gönüllü çevrecilerin oluşturduğu bu film, tüm dünyanın aynı gün birlikte çektikleri ilk film özelliğini de taşıyor.…

İnsanoğlunun sevinçleri, hüzünleri, sorunları, özlemleri, hayalleri bu film karelerine yansıdı… Tibet’teki bir düğün, Kenya’daki bir okul, Tokyo’daki reklam çekimi, Kırgızistan’daki halk dansı, Amerika’daki doğum anı, İstanbul’daki balıkçılar, İspanya’daki kemancı, New York’taki parti, Brezilya’daki evsizler, Meksika’daki mülteciler, Tanzanya’daki çocuklar, Kamboçya’daki hayvan ticareti, Botsvana’ki fil sürüsü, Hindistan’daki taksi şoförleri,Filipinler’deki düğün, Güney Kore’deki askeri tören, Dalia Lama’nın konuşması, Kuzey Kore’deki televizyoncu çiftin evlilik yıldönümü, Tayvan’daki gece, Fas’taki çarşı görüntüleri, Rusya’daki turistler, küresel felaket kurbanları, hayvan ticareti, yasadışı hayvan katliamı, çevresel sorunlar, aşık gençlerin kutlamaları, cenaze görüntüleri, anma törenleri her şey ama her şey bir gün içinde dünyada yaşanan olaylar, amatör kameralara yansıyanlar Yeryüzünde Bir Gün filmindeydi…


Kurucu/Yönetmen Kyle Ruddick ve Eş-Kurucu/Baş-Yapımcı Brandon Litman uzun süren montaj çalışmaları sırasında, hem çevresel sorunlara, hem insanoğlunun sevincine, hüznüne, özlemine, hayallerine ışık tuttu hem de finalde umut mesajı verdi. Şenliğe katılarak Yeryüzünde Bir Gün Filmi’ni izleyen konuklar çok beğendi… Filmin yapımcıları ve Birleşmiş Milletler yetkilileri, Yeryüzünde Bir Gün’ün her yıl yenilenerek 22 Nisan Yeryüzü Günü’nde gösterime gireceğini müjdeledi.