İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 75. yılında Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda düzenlenen etkinlikle anıldı.

Eyüp Belediyesi’nin Adanalı Başkanı İsmail Kavuncu’nun katkıları ve Evsen Medya Grup organizesiyle düzenlenen anma programında, Mehmet Akif Ersoy’un şiirlerini besteleyerek Türkiye’ye “Safahat’tan Şarkılar” isimli eseri kazandıran ve “Minik Dualar” grubuyla vatandaşların gönlünde taht kuran sanatçı Ertuğrul Erkişi, seslendirdiği birbirinden güzel eserlerle unutulmaz bir akşam yaşattı.

Etkinlik sırasında Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, sanatçı Ertuğrul Erkişi’ye, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, organizasyon nedeniyle Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’ya birer “teşekkür çiçeği” verdiler.

Anma programında konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, örnek bir şahsiyet olan Mehmet Akif Ersoy’un, genç nesillere tanıtılması, onun ideallerinin canlı tutulmasının çok önemli olduğunu söyleyerek, “Bu; ülkemizin çağdaşlık yolunda, insanımızın mutluluğu yolunda hep beraber yürüttüğümüz mücadeleyi başarıya ulaştıracaktır” dedi.

Vali Hüseyin Avni Coş, daha sonra şunları söyledi;

“Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, anlatmak, genç kuşakları tanıtmak hepimiz için çok önemli bir görev. Bu görevin bir bölümünü bugün burada yerine getirmiş olduk. Bugünkü organizasyonu tertip eden Büyükşehir Belediyemize, yayın kuruluşumuza, emeği geçenlere, özellikle Eyüp Belediye Başkanımıza, değerli hemşehrilerimize ve geceye katkı veren sanatçımıza çok teşekkür ediyorum”.

Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, “Eyüp Belediye Başkanı Sayın İsmail Kavuncu ile aynı sahnede, sizlerin önünde olmak çok güzel. Sayın başkana ve sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki anma programına Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, Ak Parti Adana Milletvekilleri Fatoş Gürkan, Ali Küçükaydın, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Adana Emniyet Müdürü Mehmet Avcı, Ak Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri, Adana Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

ALDIRMAZ VE KAVUNCU’DAN AÇIKLAMALAR...

Anma programı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Adana’nın, İstanbul’daki temsilcisi Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu’nun kente gelmisinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Geçen hafta ben oradaydım. Şimdi kendisi burada. İnşallah bundan sonra da birlikteliğimiz devam edecek. Zaten kendisi de gerçek bir Adanalı. Adanalı olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Biz de Adana olarak, zaten İstanbul’u model aldık. Bu birlikteliği daha çok göreceksiniz. Önümüzdeki dönemlerde inşallah çok güzel işler yapacağız” şeklinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu da, Mehmet Akif Ersoy’un ölüm yıldönümü anma törenleri nedeniyle memleketi Adana’ya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Bizleri ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Başkanımız Sayın Zihni Aldırmaz’a teşekkür ediyorum. Birlikte güzel bir organizasyona imza attık. Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u yeni nesillere anlatmak, tanıtmak için etkinlikler yaptık. Bugün de Adana’dayız. Bizlere kucak açtığı için Adana Büyükşehir Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ve başkanımız Sayın Aldırmaz’a tekrür teşekkür ediyorum” dedi.