Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, bugün Kanaltürk’de canlı olarak yayınlanan Ender Saraç’la Sağlıklı Ramazanlar programının konuğu oldu.

Eyüp Belediyesi’nin Ramazan’da gerçekleştirdiği etkinlikleri anlatan Başkan İsmail Kavuncu, programda ayrıca Orta Asya yöresinin meşhur iki yemeğini de yaptı... Kazak mantısı ve Özbek pilavını canlı yayında pişiren Başkan İsmail Kavuncu, yemek yapmayı çok sevdiğini ve 2 sene boyunca profesyonel aşçılardan dünya mutfakları konusunda ders aldığını söyledi. Dr. Ender Saraç’a ve stüdyodaki, ekran başındaki seyircilere Kazak mantısı ve Özbek Pilavı tariflerini de veren Başkan, haftasonları çocuklarına kahvaltı için pankek ve krep yaptığını da kaydetti. Türkiye’de birçok bölge mutfağını bildiğini ve özellikle Hatay mutfağı yemeklerini çok sevdiğini belirten Başkan, “Ülkemizin kıymetini bilmeliyiz. Geleneklerimiz, göreneklerimiz, eşsiz lezzetlere sahip mutfak kültürümüz, dünyanın hiçbir bölgesinde yok. Ben dünyanın birçok yerini gezdim. Gerçekten de Türk mutfağı gibisine rastlamadım” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı İsmail Kavuncu, kendisiyle   geçtiğimiz haftasonu Alibeyköy Spor Kompleksi’nde squash oynarken röportaj yapan program ekibine, Başkan olduktan sonra 12 kg. verdiğini ve formunu korumak için haftada iki kez mutlaka spor yaptığını söyledi.