Bereket Konvoyumuz sınır tanımayan kardeşliği ile Balkanlar’ı ülke ülke, şehir şehir geziyor. Ramazan’ın ilk gününden bu yana Balkanlar’da iftar sofraları kurmaya devam eden Bereket ekibimiz şuana kadar on binlerce dindaşımızı aynı sofrada buluşturdu.

Bayrampaşa’dan dualarla yolcu ettiğimiz Bereket Konvoyumuz Balkanlar’ı karış karış gezmeye devam ediyor. Gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılanan Konvoyumuzun ilk durağı Hırvatistan’ın başkenti Zagrep oldu. Zagrep’in ardından sırasıyla Bosna Hersek'e, Srebrenitsa'ya, Tuzla’ya Gradacac’a, Sarajevo’ya, Mostar’a ulaşan konvoyumuz dindaşlarımızla ve soydaşlarımızla iftar sofralarında bir araya geldi.

Belediyemizin özel olarak hazırladığı iftar menüsü ile Balkanlar’da her gün 3 bine yakın dindaşımız orucunu açıyor. Balkan coğrafyasında kanlı zulümlerin açtığı yaralarla yalnızlaşan yürekler, kardeşlik iftarlarımızla aynı inancın potasında eriyor.

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği Balkanlar’daki kardeşlik iftarlarımızda; Kur’an tilaveti okunuyor, ilahiler söyleniyor, yöresel halk oyunları sergileniyor, vatandaşlara iftar menüsünün yanında yüzyıllardır lezzetini koruyan lokma tatlıları, Osmanlı macunu, pamuk şeker ikram ediliyor ve çocuklar için tiyatro gösterileri sahneleniyor.

Belediyemizin düzenlediği iftar programlarıyla yediden yetmişe tüm Balkanlar özlenen eski Ramazan günlerine geri dönüyor.

Siyasilerin, din adamlarının ve hayırsever işadamlarının da katıldığı Balkanlar’da Ramazan etkinliklerini basın dünyası da yakından takip ediyor.

“TÜRKİYE’DEKİ VE BAYRAMPAŞA’DAKİ KARDEŞLERİMİZE MİNNETTARIZ”

Balkanlar’da kurduğumuz iftar sofralarıyla ilgili halk duygularını şu şekilde dile getiriyor: “Biz burada yıllarca çatışmaların arasında kaldık. Sayısız katliama şahitlik ettik. Sosyal ve ekonomik dengelerimiz alt üst oldu. Bayrampaşa Belediyesi yaralarımızı sarmak adına her Ramazan’da yanımıza koştu. Bereket Konvoyu bizleri bir araya getirerek, dertlerimizle dertlendi. Hasretini çektiğimiz huzur ve barış iklimine kavuşabilmemiz için tüm imkânlarını seferber etti. Biz, bütün bu yapılanlardan dolayı Bayrampaşa Belediyesi’ne minnettarız. Türkiye’deki kardeşlerimize minnettarız.”
“BARIŞ, DOSTLUK VE KARDEŞLİK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Balkanlar’da düzenlediğimiz iftar programlarında konuşan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, “Biz barış, dostluk ve kardeşlik için çalışıyoruz” dedi. Balkanların Evlad-ı Fatihan’a mekân olmasından dolayı kendileri için ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Başkan Aydıner, “Sınır tanımayan kardeşlik dedik. 9 yıl önce bu duygu ile yola çıktık. Bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki biz Balkanlar’da sadece iftar sofraları kurmakla kalmamışız. İftar sofralarıyla beraber kültür, barış, kardeşlik ve gönül sofraları da kurmuşuz. Balkanlar’da Ramazan projemizin Balkanlar’ı kaynaştırmasına şahit olmak bizleri onurlandırıyor. İftar sofralarımızda kimse kimseye dilini, dinini rengi sormuyor. Kimse kimseyi ötekileştirmiyor. Burada gönüller bir oluyor, yürekler bir oluyor. Balkanlar barışla ve huzurla doluyor. Balkanlar’dan Türkiye’ye kardeşliğin köprüsü kuruluyor.” şeklinde konuştu.