Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi’nin TÜBİTAK desteğiyle hazırladığı ‘Bilim Sokağı 2013’ projesi, muhteşem bir programla başladı. Programda Bilim Merkezi öğrencileri, birbirinden ilginç buluşlarını sergiledi.

“Deneyler Sokakta Yapılıyor Bayrampaşa Bilimle Buluşuyor!” sloganıyla hazırlanan Bilim Sokağı 2013 projesi, Bayrampaşa Belediyesi’nin önündeki Atatürk Parkı’nda start aldı.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’in ev sahipliğinde düzenlenen Bilim Sokağı açılış programına AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, Bilim Merkezi Genel Koordinatörü Hasip Gönülkırmaz, Bilim Merkezi öğretmen ve öğrencileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bilim Sokağı’nda; Yumurcak Bilim Evi, İcatlar ve Eğlen-Bilim Atölyesi, Sokak Müzesi, Biyoloji, Matematik, Fizik ve Kimya Evi, Botanik Bahçesi kuruldu. Bilim Merkezi Deney Topluluğu da canlı deneyler yaparak sahnede birbirinden renkli buluşlarını sergiledi.
Programın en ilgi çeken deneyi eksi 178 derecedeki azot ile yapılan deney oldu. İçine azot dökülen bir kovaya plastik toplar atıldı. Heyecanlı bekleyişin sonunda eksi 178 derecedeki azotların etkisi ile toplar büyük bir gürültü ile patladı. Bir ara Belediye Başkanı Atila Aydıner’in de dâhil olduğu deneyler, bilimin büyüsünü gözler önüne serdi.

-Küçük Mucitler Enerjiyi Güneşten Aldı-


Bayrampaşa Belediyesi Bilim Merkezi öğrencilerinin bilimsel gösterileri deneylerle sınırlı kalmadı. Öğrencilerin yaptıkları güneş enerjisi ile çalışan araba büyük ilgi çekti. Tamamen güneş enerjisi ile hareket eden araç geleceğin ulaşım sistemi için büyük önem taşıyor.