Bayrampaşa Belediyesi, Bosna’nın milli kahramanı ‘’Bilge Kral’’ Aliya İzzetbegoviç’in adını ‘’Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’’ne vererek ölümsüzleştirdi.

Temeli atılanve kısa sürede tamamlanması öngörülen lise, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Temel atma törenine Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner,AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Cemil Yıldız,Bayrampaşa Milli Eğitim Müdürü Kenan Kırali,Bayrampaşa Müftüsü İzzet Şener,Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda lisenin önemli bağışçılarından Hakan Çağlar, belediye Başkana yardımcıları ve meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri,çeşitli STK’lar, mahalle muhtarlarıyla çok sayıda vatandaş katıldı.

Çok Fonksiyonlu En Büyük Anadolu İmam Hatip Lisesi

3 bodrum olmak üzere toplam 9 kattan oluşan Bayrampaşa Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde; spor salonları, konferans salonları, yüzme havuzu, yemekhane, son teknoloji ile donatılmış derslikler ve mescit yer alacak.

13 bin 675² alana kurulan lisenin inşaatı tamamlandığında Bayrampaşa’nın en büyük lisesi olacak.

‘İhtiyaçlara Hizmetle Cevap Veriyoruz’

İhtiyaçlara hizmetle cevap verdiklerini belirten Başkan Atila Aydıner ;“Bayrampaşa’daki bu ihtiyacı gördük ve bunun için çok çaba gösterdik. Emay İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çağlar’ın ve sizlerin desteği ile bugün burada Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in adını vereceğimiz Bayrampaşa İmam Hatip Lisesi’nin temelini atıyoruz. Eğitim projemizde yanımızda yer alan, bizlerden desteğini esirgemeyen herkese yürekten teşekkür ediyorum’’dedi.

Yarının Türkiye’sine burada eğitim alan, Hakk’ı ve halkı tanıyan gençlerin yön vereceğine inandığını kaydeden Başkan Aydıner, “Biz sürekli hizmet üreten taraf olmaya devam edeceğiz. Bu hizmetimizinde ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘Eğitime Hizmet Etmek Ülkeye Hizmet Etmektir’

Kısa bir konuşma yapan Bayrampaşa Kaymakamı Gözen’de, “Eğitim sistemimizde imam hatip liselerinin sunduğu yararlar göz ardı edilemez. Eğitime hizmet etmek ülkeye hizmet etmektir. Birbirinden yararlı eğitim projeleriyle Bayrampaşa Belediyesi bunu en güzel şekilde yapıyor.Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner’e ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.