Bayrampaşa Sporun Tek Adresi Olmaya Devam Ediyor

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleşen ve büyük ilgi toplayan ‘’Tekerlekli Sandalye Sokak Basketbolu’’ bu yılda Türkiye’nin dört bir yanından katılım gösteren ve engel tanımayan sporcularla renkli görüntülere sahne oldu.

‘’TÜRKİYE, POTADA ENGEL TANIMADI’’


Galatasaray,Beşiktaş profesyonel tekerlekli sandalye basketbol takım oyuncularınında yer aldığı turnuvada Kırklareli, Karabük, Bağcılar, Fatih, Sultangazi, Ümraniye,Tozkoparan,Beşiktaş başta olmak üzere bir çok yerden gelen takımın ‘’engel tanımayan’’ yarışı,adeta;Bayrampaşa’nın sporun tek adresi olduğunun bir kanıtı oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!


2 gün süren turnuvaya 10 takım 30 sporcu katıldı

3 er kişilik 10 takımdan oluşan toplam 30 engelli sporcunun mücadele ettiği turnuvada nefes kesen maçlar oynandı.

Galatasaray ve Beşiktaş’ın oyuncularından gösteri maçı

6 şampiyonluğu olan Galatasaray ve bu sene Avrupada kupa kaldıran Beşiktaş tekerlekli sandalye basketbol takımı oyuncuları arasında ki gösteri maçını izleyen Bayrampaşalılar turnuvaya büyük ilgi gösterdi.

Bu tarz projeleri sonuna kadar desteklediklerini belirten Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner,’’ Bayrampaşa hiçbir konuda engel tanımıyor. Bizler engeli bir özür olarak görmüyoruz.Gerçekleştirdiğimiz her proje Türkiyede ilk olma özelliği taşıyor ve Türkiye’yi bir araya getiriyor.Bu projede bunlardan biri.Spor engel tanımıyor.Burada turnuvaya katılıp mücadele eden kardeşlerimiz bunun en güzel örneği.turnuvaya katılan tekerlekli sandalye basket oyuncularını gönülden tebrik ediyorum’’dedi.

Turnuva’nın galibi ‘’Anadolu Efsaneleri’’

Bayrampaşa Belediyesi Fizik Tedavi Rehabilitasyon ve Özürlüler Merkezi tarafından düzenlenen ‘’Tekerlekli Sandalye Sokak Basketbolu’’ turnuvasını, finalde ‘’Harlem’’i 14-9 yenen ‘’Anadolu Efsaneleri’’ takımı kazandı.

Final maçı öncesi oynanan 3.lük maçında ‘’Akrepler’’, ‘’Dostluk’’ takımını 20- 13 yenerek turnuvada üçüncülük kürsüsüne çıkmış oldu.

Dereceye giren takımlara verilen para ödülü ve madalyaların yanı sıra spor eşyaları hediye edildi. Maçları yönetmek için federasyondan gelen hakemlere birer teşekkür plaketinin verildiği program,katılım gösteren sporcuların çektirdiği aile fotoğrafı ile son buldu.