Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı, kentsel dönüşüm hazırlıkları kapsamında yeni tribünlerine kavuşacak.

Eski tribünleri düzenlenen törenle yıkılan stada 3 bin 500 kişilik yeni tribünler yapılacak. Belediye Başkanı Atilla Aydıner, yeni tribünlerle Arda Turanları, Okan Burukları yetiştiren Bayrampaşaspor'un yeni başarılara imza atacağını söyledi. Törende taraftarlar çalışmaları tezahürat yaparak destekledi.

Yıllar önce yapılan Bayrampaşa Çetin Emeç Stadı'nın tribünleri zamana yenik düşünce belediye ve İl Spor Müdürlüğü yetkilileri harekete geçti. Türk spor kamuoyunun da yakından tanığı Arda Turan, Okan Buruk gibi isimlerin de yetiştiği Bayrampaşa Spor Kulübü tarafından kullanılan stadın yenilenmesi gündeme geldi. Yapılan çalışmalar stadın zemininde sorun olmadığını ancak tribünlerinin kullanılamaz hale geldiğini gösterdi. Bunun üzerine gerekli izinler alınarak ilk kazma bugün vuruldu.

Tribünlerin yenilenmesi için tören yapılan statta basın mensuplarının karşısına çıkan Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner, bir çok ünlü yetiştiren Bayrampaşa'nın yeni bir stada kavuşturulması için böyle bir girişimde bulunduklarını anlattı. Stadın zemininde sorun bulunmadığını, sadece tribünlerin kullanılmaz durumda olduğunu belirten Aydıner, "sahamızı inşallah ikinci yarıya yetiştireceğiz. Bunu kentsel dönüşün bir parçası olarak düşünebiliriz. Nasıl ki konutlar kentsel dönüşüm kapsamında yenileniyorsa biz de stadın tribünlerini yaparak vatandaşların deprem korkusunun önüne geçeceğiz" dedi. Aydıner, stadın tribünlerinin yapım maliyetinin 4 ile 5 milyon TL arasında bir maliyeti bulunduğunu ve 3 bin 300 kişilik kapasitede olacağının altını çizdi.

Gazetecilerle birlikte tribünleri gezerek hasarlı bölümleri gösteren Aydıner, tribünlerin artık ömrünü tamamladığını ve bu haliyle kullanılmaya devam etmesinin sakıncalı olacağını anlattı. Başkanın konuşması sırasında bazı taraftarlar sloganlar atarak Bayrampaşaspor lehine tezahüratta bulundu.
Başkan Aydıner, daha sonra iş makinesine çıkarak tribünlerin yıkılması için çalışmayı başlattı.

TRİBÜN LİDERİ: YENİ BAŞARILARI BU STATTA YAŞAYACAĞIZ

Bayrampaşaspor Kulübü tribün lideri Ertan Macit, bu statta onca anıları ve tecrübeleri bulunduğunu dile getirdi. Stadın yeniden düzenlenmesini memnuniyetle karşıladıklarını belirten Macit, arkalarında spor aşığı bir belediye başkanı olmasının kendilerini mutlu ettiğini dile getirdi.

Basın mensuplarının Bayrampaşa'daki kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili bilgi de veren Aydıner, eski Bayrampaşa Cezaevi'nin bulunduğu al anın kentsel dönüşüm kapsamına alındığını ve burada 150 bin metrekarelik bir alanda önemli bir çalışma yürütüleceğini anlattı. Aydıner, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden de onaylanan plana göre bu alana 2 bin 500 konut yapılacak. Ayrıca alan içinde okul, hastane cami, yeşil alan ve meydan alanı var. Kısmet olursa da yılbaşında bunun sunumu yapılacak" dedi.

Bunun dışında vatandaşların kendi aralarında birleşerek müteahhitlerle anlaşarak bazı dönüşüm çalışmaları yaptığını belirten Aydıner, "Projelerini bize getiriyorlar. Biz de onay veriyoruz. Orada herhangi bir imar artışı vermiyoruz. Sadece yatay alanlarını dikeye vererek orada yeşil alan ve park alanı kazandırıyoruz." dedi. Kentsel dönüm kapsamına giren 22 bin bina bulunduğunu, bunlardan 3 binin onarım gördüğünü anlatan Aydıner, "1999 depreminden sonra bize başvuran bu 3 bin bina yenilendi. İskanlandı. Ama bunun dışında kalan 19 bin bina için az da olsa risk vardır kanaatindeyim." şeklinde konuştu.