İstanbul’da kurulu bulunan Azaklıoğlu Vakfı yeni merkezinde bulunan konferans salonunun açılışı münasebetiyle ile Cumartesi günü geniş katılımlı bir toplantı yapıldı.
Açılışa  Giresun valisi : Sn. Dursun Ali ŞAHİN, Eski Bakanımız : Sn. İbrahim ÖZDEMİR, İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prf. Dr. Sn. Mustafa TURAN, Konya Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı : Sn. Ali OKATAN, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp fakültesi Baş Hekimi : Sn. Prf Dr. Mehmet Akif KARAN, Süleymaniye Vakfı Başkanı Prf.Dr. Sn. Abdülaziz BAYINDIR,Yeryüzü Doktorlar Kurucu Başkanı Dr. Sn.Ahmet ÖZDEMİR, Emekli Prf. Dr. Sn. Mustafa NUTKU, Emekli Prf. Dr. Sn. Erdal KEREY, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Başkanı : Ekrem YÜCE, Bağcılar Belediyesi  Başkanı :Sn. Lokman  ÇAĞRICI,  Kültür Turizm Bakanlığı Emekli Başmüfettişi : Sn.Veli SARIKAMIŞ, İş adamı Sn. Ali DEMİR, Emekli Albay : Sn. Şadi POLAT, Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Avukat SN. Ercan AY, Kırım Derneği Başkanı : Sn. Celal İÇTEN, Mali Müşavir Sn. Hakan SARI , Giresun Federesyonu Başkan Vekili : Sayın Ali BİLİR, Giresun Dernekler Birliği Başkanı  İhsan YÜKSEL, Giresun Medya Platformu Genel Sekreteri İbrahim Balcıoğlu ile çok sayıda davetli ve bursiyer öğrenci katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!


Toplantıya katılan Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Devlet ve Ulaştırma Eski Bakanı İbrahim Özdemir, Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Topatan, GİRFED Başkan Vekili Ali Bilir birer konuşma yaparak günün anlam ve önemine binaen birer konuşmaya yaptılar.

Azaklıoğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Necati Bay ‘’Eğitim ve kültür hayatımıza ve istikbalimizin sahibi sevgili öğrencilerimize arzu ettiğimiz hizmeti tam verebilmek için en kısa zamanda büyük kapasiteli çok amaçlı ve müstakil bir yer teminine çalışıyoruz.’’ dedi.


2007 yılında kurduğumuz vakfı bugün daha iyi yere ve imkana kavuşturduğumuz için çok mutluyum. Böyle bir mutlu günde bizi yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ederim. Özellikle bu açılış için Giresun’dan buraya kadar gelen Giresun Valimiz Dursun Ali Şahin beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. 2007 yılında 115 öğrenciye burs erirken bugün bunu 215’e çıkarmanın mutluluğu tarif edilemez. Yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin bugün önemli yerlerde önemli makamları işgal etmesi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. En kısa zamanda burs hedefimizi 500 öğrenci olarak gerçekleştirmek arzusundayız. Öğrenci yurtları ve eğitim kurumları kurma hedefimizi her zaman muhafaza ediyoruz” dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Okutan ise ülkemizin bilim ve teknoloji açlığı içinde bulunduğunu belirterek “vakıf bizim medeniyetimizin en önemli unsurlarından biridir.



Amerika’da bulunduğumuz sırada bir profesör bana siz viyana önlerine getirdiğiniz topları neden bıraktınız? Dedi. Ben birkaç alternatif sıraladım ama o “Osmanlı öyle bir teknolojiye sahipti ki neden onları götürsün. Gittiği her yere teknoloji götürüyordu” dedi. Teknolojinizi bırakarak gittiniz. Biz de sizin vakıf medeniyetinizi örnek alarak yapacağımız işleri vakıflar sayesinde daha rahat yapar hale geldik. Siz öyle otomobil yapmak da ne diyenlere aldırmayınız. Onlar zamanında hem otomotiv endüstrimizi ve hem de uçak endüstrimizi de böyle diyerek baltalamışlardı. Ülkemiz bu sanayiler geliştikçe daha hızlı kalkınacaktır. Necati Bay bu vakıf hizmetlerini üniversite ile taçlandırmalıdır. Ben Necati Bay’a bila bedel yardım etmeye ve bu okulları kurmaya hazırım” dedi.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin yaptığı konuşmada
“Siz müstesna şahsiyetlere hitap etme fırsatı verdiği için Vakıf Başkanı Necati Bay’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Başarı mücadele ister, azim ister. Bu manada bu vakfı kuranları tebrik etmemek mümkün değildir. Bu vakıf ilelebet devam eder ve faaliyetlerini artırarak devam ettirir. Mevlana öyle diyor “bugünü ama geçiren yarını da ama geçirir.” Şair öyle diyor “bülbül sen bize iyi haberler getir; kötü haberleri baykuşa bırak”. Vakıf işi kolay bir iş değildir; vakıf işi bir sevda işidir.




Ben bir yıldır Giresun’dayım. Biz Giresun’un hizmetkarıyız. Üzerime aldığım görevi hakkıyla yapmalı insan, yapamayacaksa da o makamı işgal etmemeli. Bizim görevimiz Giresun'a hizmet etmek. Ben bunu yapamayacak olursam ayrılmayı da bilirim.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN!

Giresun, Ordu ile Trabzon arasına sıkışıp kalmış durumdadır. Giresun’u bu durumdan kurtarmak için hepimiz elbirliği yapmak durumundayız. Giresuna havaalanı için yapılan yatırım çok önemlidir.. İnşallah en kısa zamanda yapılacaktır. Havaalanı Giresun’un çehresini değiştirecektir. Eğribel Tüneli ise Türkiye’nin en uzun tüneli olacaktır. 11 400 metre uzunluğunda olacak tünel İç Anadolu’nun denize açılacak kapısı olacaktır. Giresun Kalesi ve Adasında büyük yatırımlar planlıyoruz. Adaya yapılacak teleferik ile turizmi canlandıracağız. Kaleye yapılacak kule ile de turizm çalışmalarımızı taçlandıracağız. Giresun okur yazarlık oranında ben geldiğimde 31. sırada idi yaptığımız çalışmalar ile bunu 16. sıraya çıkarmayı başardık. Turizm de çok önemli Giresun için. Giresun adasında 22 çeşit kuş yaşıyor. Giresun adasında film çekilmesi teklifinde bulunduk şirketlere. Giresun Kalesi'ne döner kule yaptırarak turizme kazandıracağız. Giresun’un kalkınma yolu eğitim ve turizmdir” dedi.

Hacı Bektaş-ı Veli’nin dediği gibi “Bir olalım, diri olalım, iri olalım. Bir olmadan diri olunmaz; diri olmadan da iri olunmaz. Hepsi birbirini takip eder. Bizler sadece konuşan değil konuştuğunu yapan insanlar olalım.


Günün anlamını ifade etmek üzere Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Karatay Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Okatan ve Av. Mehmet Cangir’e plaket takdimi yapıldı.



aSes-Fotoğraflar: Halil Aydın