İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü ile İstanbul Aydın Üniversitesi işbirliğinde düzenlenen “Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2012” Konferansı, İstanbul Aydın Üniversitesi Florya Yerleşkesi’nde Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in katılımlarıyla 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü gerçekleştirildi.

Başvuruda bulunan yaklaşık üç bin proje arasından “özgün, uygun ve sürdürülebilir” olarak değerlendirilen doksan iki projenin de sergilendiği “Eğitimde İyi Örnekler Paylaşımı - İstanbul 2012” Konferansına Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’in yanı sıra İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Milli Eğitim Müdürü Dr. Muammer Yıldız, Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigâr İzmirli, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve ilgililer katıldı.

Üç bin proje arasında “özgün, uygun ve sürdürülebilir” olarak değerlendirilen doksan iki projeden biri olan “Arnavutköyü Olimpiyatköy Yapma Projesinin” sunumunu Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer’de izledi.


http://www.arnavutkoy.gov.tr/ortak_icerik/arnavutkoy/2012_may%C4%B1s_iyi%C3%B6rnekler_3.jpg

Sunumu Arnavutköy Spor Kulüplerini Destekleme ve Koordinasyon Derneğinin (ASKODER) başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Arif Dede yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ömer Dinçer, “İstanbul Aydın Üniversitesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasındaki İşbirliği iyi bir örnektir.” diye başladığı konuşmasında iyi olanın teşvik edilmesini sağlayan bir sistemin oluşturulması için çaba sarf ettiklerini ve iyi örneklerin ortaya çıkarılıp paylaşılmasının son derece önemli olduğunu vurgulayarak “Öğretmenlerimizi de okul yönetimine katmalıyız. Açık sistemin içinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yanı sıra öğretmen, öğrenci ve okul idaresi olsun istiyoruz. Yeni bir eğitim sistemi kurgulayacağız. Bugün öğretmenlerimizin çalışmalarını değerlendireceğiz. Bir Milli Eğitim Bakanı için bundan daha büyük mutluluk olur mu? Ancak ben istiyorum ki öğretmenlerimiz daha fazla iyi örnek oluşturacak projelere imza atsın.”dedi.