Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 16 Ocak 1923 tarihinde İzmit'te Kasr-ı Hümayun'da düzenlediği, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin geleceğine yönelik hedeflerini anlatıp, yol haritasını çizdiği tarihi Basın Toplantısının 98. yıl dönümü Kasr-ı Hümayun'da kutlandı.  
 
Törene; Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Daire Müdürleri,  Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyeleri ve gazeteciler katıldı.

Vali Seddar Yavuz’un basın mensuplarına karanfil vermesi ile başlayan programda, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cemal Kaplan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ve Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın’ın günün önemine dair yaptıkları konuşmalarının ardından Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; “Öncelikle Basın Onur Gününüzü tebrik ediyorum. Hepinizin bildiği gibi 19 Mayıs 1919’da başlayan kurtuluş mücadelemiz bir zaferle sonuçlanmıştır. Bu zafer aslında Aziz Türk milletinin içinde bulunan özgürlük, bağımsızlık ruhunu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde diriliş ve kıyamının, meydan okumasının dünyaya gösterildiği en önemli dönemlerden bir tanesidir. Esası itibariyle büyük milletlerin en önemli özelliği; felaket ve krizlerde gösterdiği reflekslerle ortaya çıkar. Dünya üzerinde az sayıda büyük millet vardır. Aziz Türk Milleti tarih boyunca büyük imparatorluklar kurmuş ve bunları yaşatmış, her kültürden, dinden, etnik kökenden insanın huzur ve barış içerisinde yaşatabilmiştir.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin yönetim biçiminin ne olacağı ile ilgili aslında daha önce netleştirdiği düşüncelerini İzmitimiz de ilk kez basın mensupları ile paylaşmıştır. Bu onur duyulacak bir şeydir. 

Birliğimizi, Beraberliğimizi ve Kardeşliğimizi Pekiştirmeliyiz

YRP Lideri Fatih Erbakan Ramazan'ın ikinci günü Giresun'da YRP Lideri Fatih Erbakan Ramazan'ın ikinci günü Giresun'da

Tarihi sadece öğrenmek ve ezberlemek için okumamalı, ders almak için okumalıyız. Mesela neden o döneme geldiğimizi, bugün daha iyi nasıl oluruzu sorgulamalı, buradan çıkarmamız gereken sonuçlara odaklanmalıyız. 1919’dan bugünlere nasıl geldik, bundan sonra o duruma nasıl bir daha düşmeyiz, Türkiye Cumhuriyeti Devletini ve Aziz Türk Milletini nasıl daha güçlü kılarız, bunun çalışmalarını hep beraber yapmalıyız. Dolayısıyla dünyadaki bütün teknolojik ve bilimsel gelişmeleri takip etmeli, birliğimizi, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştirmeliyiz.

Pandemi sürecinde basın mensuplarının gösterdikleri destek nedeniyle teşekkür eden Vali Yavuz; “Özellikle pandemi sürecinde sizlerin göstermiş olduğu sorumlu yayıncılık ve bize göstermiş olduğunuz destek vesilesiyle tüm basın mensuplarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok önemli katkıları oldu. Araç, personel, cihaz alımı gibi, keza diğer belediye başkanlarımızın da önemli katkıları oldu. Bugün itibariyle şehrimizde salgını kontrol altına aldık. %80 civarında vaka sayıları düştü ancak en büyük tehlike rehavete kapılmak. Aynı dikkatle yolumuza devam etmeliyiz. Biliyorsunuz ki aşı çalışmalarımız başladı.  İlimiz genelinde 10 binin üzerinde aşılama çalışması yapıldı ve şehrimize aşı gelmeye devam edecek. Sırası gelen aşısını yaptırsın. Bana da sıra geldiğinde aşımı yaptıracağım. Burada herhangi bir pozitif ayrımcılık olmadığını bilmenizi isterim. Kamuoyunda zaman zaman yanlış bir algı söz konusu. En önemli bilgi yanlış bilgi ve dezenformasyondur. Bizim bunlardan süratle uzak durmamız gerekir. Devletimize ve kendimize güvenerek huzur içerisinde yaşayalım.” diyen Vali Yavuz tüm basın mensuplarının Basın Onur Gününü kutladı.

Konuşmaların ardından Vali Seddar Yavuz ve protokol üyeleri basın mensupları ile günün anısına toplu fotoğraf çektirdiler.