İkramiye mağduru memur emeklilerine müjde..Anayasa Mahkemesi'nin memur ikramiyesinde 30 yıl sınırını iptalinin ardından idare Mahkemesi'nden ilk karar memurlar lehine çıktı..Mahkemenin bu kararı,07 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olan binlerce memura emsal oldu.

MAHKEMEDEN İLK KARAR ÇIKTI

İdare Mahkemesi,30 yılın üzerindeki hizmetin karşılığı olan ikramiyenin de memur emeklisine ödenmesine hükmetti.İdare mahkemesinin kararı 07 Ocak 2015 tarihinden önce emekli olan binlerce memura emsal oldu.

SGK'YA DAVA YAĞIYOR

Kararı örnek gösteren emekliler,dava sırasına girdi.SGK'ya dava yağıyor.Davayı kazanan emekliler enaz 10 bin lira daha ikramiye alacak.

KARAR EMSAL OLACAK

Mahkemeden çıkan bu ilk karar emekliler için emsal oluşturdu.Mahkemenin kararının ardından emekliler SGK'yı dilekçe yağmuruna tuttu.SGK'nın başvuruları reddetmesi üzerine ise,mahkeme kararını emsal gösteren emekliler,yurt genelinde başta Ankara,İstanbul, İzmir olmak üzere İdare Mahkemeleri nezdinde dava açmaya başladı..Çok sayıda dava açıldı.

SUBAY,ASTSUBAY,POLİS,ÖĞRETMEN DAVA AÇTILAR

Dava açanların başında uzun hizmet süresi olan Subay,astsubay,polis,öğretmen,hemşire gibi meslek grubundan emekli olanlar yer alıyor. Davalar sonunda 30 yılın üzerinde hizmeti olan emekliler enaz 10 bin daha ikramiye alabilecek.. 


AYDINSES-ÖZEL HABER-HALİS KAHRAMAN