ANTALYA Barosu, tehdit edilen avukatlar için özel güvenlik görevlisi tutma kararı aldı.

Antalya Barosu, tehdit altındaki bir üyesi için özel güvenlik koruma tahsisi için harekete geçti. Antalya'da bir avukatın icra dosyası davası nedeniyle sürekli tehdit edildiğini belirten Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı, hakim ve savcılar tehdit, hakarete maruz kaldığında tutuklama uygulanırken, yasal olarak avukatlar için de aynı hak sözkonusu olmasına rağmen uygulanmadığını söyledi. Bacanlı, tehdit edilen bir avukata koruma talep edildiğinde de çağrı üzerine geldiğini anlattı.

Adını açıklamadığı baro üyesi avukat için Emniyet Müdürlüğü'nden koruma talep ettiklerini belirten Bacanlı, şöyle konuştu:
“Çağrı üzerine koruma diye bir sistem uygulanıyor. Bunun 155'ten hiçbir farkı yok. Başımıza bir olay gelse 155'i arıyoruz, polis geliyor. Çağrı üzerine koruma da böyle. Belki 5 dakika önce veya sonra geliyor. Özellikle avukatlara yakın koruma tahsis edilmiyor. Biz Antalya Barosu olarak Türkiye'de ilk defa tehdit altındaki meslektaşlarımızın güvenliğini kendimiz sağlamayı düşünüyoruz. Ancak hemen sivil koruma tahsis edilemiyor. Valilikte komisyon kararıyla yapılabiliyor. Kendi kendimizi korumak da bürokrasiye tabi, hemen korunamıyorsunuz."

Bacanlı, Baro olarak Antalya Valiliği bünyesindeki Özel Güvenlik Komisyonu'na tehdit edilen avukata özel güvenlik koruma tahsisi yapabilmek için başvurduklarını kaydetti.

Bacanlı, “Avukat arkadaşımız bir icra dosyası nedeniyle borçlu tarafından tehdit ediliyor. Hatta avukata bir belge imzalatmaya çalışılıyor. Bu da gasp suçunu oluşturuyor. Şikayette bulunduk. Adam ifadesi alındı, serbest bırakıldı. Şimdi bu adam hala tehditlerine devam ediyor. Yani yapılan uygulamaların caydırıcılığı yok. Biz avukatlara torpil istemiyoruz. Hakime, savcıya ne uygulama yapılıyorsa yasal olanı talep ediyoruz. İlla biz de öldürülünce mi uygulama yapılacak. Ciddi anlamda bu konuda yalnız bırakıldığımızı düşünüyorum. Eğer bu komisyon kararıyla meslektaşlarımızın güvenliğini biz sağlayacak olursak, herhalde bu bizim eksiğimiz, ayıbımız olmaz" diye konuştu.