Giresun'un Yağlıdere ilçesinde 2 Eylül Cuma günü 1.Yağlıdere Kivi Kültür ve Sanat Festivali düzenlendi.



Organizatörlüğünü Mavi Karadeniz TV’den tanıdığımız Kaptan Yusuf Keleş’in yaptığı festival, ilçe ile özdeşleşen Yağlıdere Kivisi’ni tüm yurda tanıtmayı amaçlıyor.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN!

 Erdal Güvendi, Erdoğan Erol, Mehmet Ay,Elifçe, Ağasarlı Zehra, İbrahim Gürpınar, Kıymet Kurt ve fantezi müziğin ünlü sanatçılarından Cengiz Kurtoğlu'nun konser verdiği festival Kaptan Yusuf’ Keleş'in sunumuyla Mavi Karadeniz Tv’den 20.00 – 23.00 arası canlı yayınlandı.

Yağlıdere ve çevresindeki köylerden oldukça yoğun katılımın olduğu festivalde,  halk doyasıya eğlendi. 

Geceye katılan sanatçılar performanslarıyla büyüledi ve festivale katılanlara unutulmaz anlar yaşattı.

Festivale Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu, Yağlıdere Ziraat Odası Başkanı Sezai Çağlar, Giresun Ziraat Odası Başkanı Özer Akbaşlı, AK Parti Giresun Milletvekili Mehmet Geldi, Yağlıdere Kaymakam Vekili Mithat Gözen, Espiye Belediye Başkanı Erol Karadere, Üçtepe Belde Belediye Başkanı Harun Öztürk, Yağlıdere İlçe Emniyet Amiri Turgay Cengiz, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Karadere, İl Genel Meclisi üyeleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 


Yağlıdere Belediye Başkanı Abdurrahman Kırhasanoğlu bir konuşma yaparak festivalde emeği geçen herkese teşekkür ederek, Yağlıdere İlçesinin tanıtımı için hiç durmadan çalışmaya devam edeceklerini söyledi.



Geceye katılan sanatçılara ve festivale destek verenlere Yağlıdere Belediyesi tarafından teşekkür plaketi verildi.



Festivalde, 1997 yılında kivi fidanını ilçeye ilk getiren üreticiler Cafer Özdemir, Hüseyin Kuruca, Hamit Çağlar, Bahri Kılıç, Ekrem Özdemir ve İsa Bayram'a plaket verildi.



Yüksek oranda C vitamini ayrıca Demir, Potasyum, Kalsiyum, ve P minerallerini de yüksek oranda içeren,  vücudu toksinlerden arındırıp, zararlı kolesterolü düşüren bu yüzden de  “Sağlık meyvesi” olarak da bilinen kivinin faydaları anlatılıp nerelerde kullanıldığı sıralandıktan sonra sahneye üzerinde Yağlıdere Kivi Festivali yazılı kividen yapılmış bir pasta geldi ve konuklara ikram edildi.






Festival havai fişeklerle aynı zamanda  görsel bir şölene de dönüştü.



Saat 24:00’e kadar devam eden festival birlik beraberlik ve huzur içinde tüm Yağlıdereliler ve misafirlerin takdirini toplayarak fantezi müziğin dev ismi Cengiz Kurtoğlu'nun konseriyle son buldu

AYLA ÖZDEMİR-aydınses